A világ legnagyobb ingatlanalapja jöhet létre

2019.01.15. 07:02

Hétfőn jelentette be a CapitaLand ázsiai ingatlanfejlesztő, hogy megállapodást kötött két cég felvásárlására az Ascendas-Singbridge, valamint a szingapúri Temasek befektetési vállalkozás leányvállalataira – olvasható a CNBC-n.

Ha a megállapodást jóváhagyják, akkor Ázsia legnagyobb diverzifikált ingatlancsoportjává válik a CapitaLand.

A felvásárlás teljese költsége 85,79 milliárd dollár, az akvizíció során a Temasek 2,2 milliárd dollár készpénzt, valamint 2,2 milliárd összértékű részvénycsomagot kap a CapitaLandtől.

A CapitaLand szingapúri irodaházaForrás: AFP/Roslan Rahman

A Temasek jelenleg a CapitalLand 40,8 százalékos tulajdonrészével rendelkezik, az ügylet lezárása után ez 51 százalékra emelkedne.

A lépéssel a CapitaLand hozzáférhetne olyan új gazdasági ágazatokhoz, amit a technológia és az e-kereskedelem hajt" – nyilatkozta Lee Chee Koon vezérigazgató, majd hozzátette, hogy ipari- és logisztikai parkok építésével tovább bővíthetik a vállalkozás ingatlanbefektetési eszköztárát. 

IllusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Zhou Junxiang

Ezzel a lépéssel megugranának a CapitaLand lehetőségei az Egyesült Államokban, Európában valamint Indiában is – a felvásárlás nyomán várhatóan 32 ország, több mint 180 városára terjedne ki a vállalati jelenléte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK