A Huawei, amely elsősorban a telefonjairól ismert kínai vállalat, grandiózus várost épített fel dolgozóinak. A Tungkuanban található komplexum 25 ezer dolgozónak ad majd otthont, 12 negyede pedig híres európai városokról lett mintázva, és olyan építészeti mesterművek másolata is megtalálható a Huawei dolgozói campusán, mint a budapesti Szabadság híd vagy éppen az Oxfordi Egyetem.

A Huawei a kutatás-fejlesztés területén dolgozó alkalmazottai számára létrehozott, 9 négyzetkilométer alapterületű városban 12 kerület van, összesen 108 épülettel és 7,8 kilométer hosszú villamoshálózattal. Mindegyik kerület egy-egy európai városról kapta a nevét, és az arra jellemző építészeti stílusú házak találhatók benne, gyakorta világhírű épületek másolataival együtt.

A Huawei campusát egy folyó szeli ketté, az egyik oldalról a másikra pedig a budapesti Szabadság híd másolatán lehet átkelni. A miniváros másfél milliárd dollárból épült fel.

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik meg, amelyben megtekintheti a Huawei minivárosát és annak jellegzetes épületeit és városrészeit.

A képre kattintva megtekintheti a Huawei által épített város legszebb részeitForrás: Huawei