A technológiai óriás 10 ezer otthont akar teremteni alacsony- és közepes jövedelmű dolgozóinak. A Seattle Times-nak úgy nyilatkozott a cég, hogy ez történetének legnagyobb lakóingatlan-beruházása, amivel Seattle környékén építenének megfizethető lakásokat.

A cég szerintaz 500 millió dollár beruházás nagy része az alacsony- és közepes jövedelmű munkavállalókat segíti otthonhoz, azokat, akiket a leginkább érintenek a régióban megemelkedett lakhatási költségek – olvasható a MarketWatch oldalán.

IllusztrációForrás: AFP/2014 Getty Images/Stephen Brashear

Az összeg egyik fele építési hitelként, másik fele pedig ingatlanfejlesztők számára alacsony kamatozású hitelként lesz elérhető, valamint 25 millió dollárt a Seattle környéki hajléktalanság leküzdésére szán a technológiai vállalat.

A Microsoft több tízezer lakóegységet vár a beruházástól.

A techcégek már évek óta küzdenek a lakásárak emelkedésének problémájával. Decemberben adta ki King megye a jelentését, miszerint

a régióban több mint 240 ezer megfizethető ingatlanra lenne szükség 2040-ig, hogy lépést tudjanak tartani a régió gyors növekedésének hatásaival.

IllusztrációForrás: hemis.fr/LAFFORGUE Eric / hemis.fr/Lafforgue Eric / Hemis.Fr

Ugyan a körzetben csökkentek az árak a közelmúltban, azonban ez nem kompenzálja a már korábban jócskán megugrott lakásárakat: 2012 elejétől 2018 tavaszáig egy családi ház ára átlagosan 136 százalékkal nőtt.
A Microsoft egyébként az USA második legértékesebb vállalat, értéke jelenleg 809 milliárd dollár.