Kína leggazdagabb embere érdeklődik az Inter után

fbl Horizontal
Inter Milan's Argentine forward Mauro Icardi celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Inter Milan vs AC Milan on October 21, 2018 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Football Italia értesülései szerint Kína leggazdagabb embere - Jack Ma - megvásárolja Erick Thohir 31 százalékos részesedését az Inter Milan nevű olasz labdarúgócsapatban. A tranzakciót egy hongkongi befektetési alapon keresztül hajtaná végre a Alibaba alapítója.
Vágólapra másolva!

Thohir 2018 októberében mondott le az Inter elnöki posztjáról, helyét pedig Steven Zhang vette át. Az olasz klub többségi tulajdonosa a Suning nevű kínai vállat, amely az ország egyik legnagyobb, nem kormányhoz köthető e-kereskedelmi vállalata. A Suning még 2016-ban vásárolt részesedést az Interben.

Jack Ma számára egyáltalán nem közömbös a Suning Group, mivel még az Alibaba tulajdonosaként 20 százalékos részesedést szerzett a cégben.

Mindemellett 2018-ban a Goldman Sachs-szal karöltve segítettek a Suningnak 600 millió dollárnyi tőkét gyűjteni. Akkor az egyik befektető a hongkongi székhelyű Yunfeng Capital volt, amely Ma magánbefektetési alapja, így láható, hogy meglehetősen jó a kapcsolat Ma és a Suning között.

Mauro Icardi, az Inter csatára Forrás: AFP/Marco Bertorello

Nem ez lenne az első eset, hogy Jack Ma egy focicsapatba fektet. Még 2014-ben kisebbségi tulajdonossá vált a Guangzhou Evergrande-ben az Alibabával, amely jelenleg is birtokolja a klub 37 százalékát.

Először 2018 júniusában merült fel, hogy a Suning szívesen megszerezné Thohir részesedését az Interben, viszont a kínai kormány limitálta, hogy mennyit fektethetnek be a kínai cégek külföldön,

így nem tudták végrehajtani a felvásárlást.

Ha Ma tényleg úgy döntött, hogy bevásárolja magát az olasz fociba, az bizonyára jó hír az Inter szurkolóinak, akiknek csapata 18 millió eurós mínuszban zárta a tavalyi évet. Ma belépése azt is jelentheti, hogy rég nem látott mennyiségű tőke érkezhet a neves olasz klubhoz.