A légitársaság vezérigazgatója, Michael O'Leary elmondta, hogy várhatóan tovább kell csökkentenie a viteldíjakat, amelyek várhatóan hét százalékkal mérséklődnek a tél folyamán.

A várható viteldíjak csökkenése miatt a Ryanair jelezte befektetőinek, hogy várhatóan kevesebb lesz a nyeresége – olvasható a BBC-n.

IllusztrációForrás: AFP/Thomas Frey

 A cég nyilatkozatában kifejtette, hogy az alacsony árak a vetélytársaknál is problémákat okoznak, például a Flybe légitársaságnál, amit nemrég a Virgin Atlantic megmentett.

A teljes évi nyereség várhatóan 1 és 1,1 milliárd euró között lesz, szemben a korábban bejelentett 1,2 milliárd euróval.

O'Leary kifejtette, hogy túl sok volt Európában a rövid távú útvonal a télen, miközben az ügyfelek rekordalacsony viteldíjért utazhattak. A légitársaság korábban – a várakozásoknak megfelelően – már 2 százalékkal csökkentette a díjait.

IllusztrációForrás: AFP/Andreas Arnold

A Ryanair nehéz időszakot zárt: megválasztották az Egyesült Királyság legkevésbé kedvelt légitársaságának egy fogyasztói felmérés alapján.

Ráadásul a nyári szezonban a munkatársak sztrájkjai arra kényszerítették, hogy több száz repülőjáratot töröljön, amiért nem kompenzálja az utasokat, a felmérés során ezer válaszadó kijelentette, hogy nem választják többé a Ryanairt. A cég féléves jelentéséből kitűnik, hogy a sztrájk 7 százalékos nyereségcsökkenést okozott.