Dodgem övet kapnak az Amazon dolgozói a robotok miatt

2019.01.22. 15:03

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég raktáraiban több mint 100 ezer robot dolgozik. Az Amazon legújabb megoldása, hogy övet adnak a raktári dolgozóknak, hogy ezzel a robotok jobban észleljék őket.

A Robotich Tech Vest (RTV) – ami inkább egy öv és mellény kombinációjának tűnik – a meglévő raktári biztonsági rendszerek legújabb frissítése.

IllusztrációForrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Általában az Amazon robotjai olyan területen dolgoznak, amely a dolgozóktól elzárt részen van, ugyanakkor, ha az egyik robot elromlik vagy lemerül, akkor szükség van az emberi beavatkozásra – olvasható a The Verge oldalán.

Korábban a dolgozóknak át kellett programozniuk a robotokat egy új útvonal használatára, hogy ne akadályozzák őket a munkában. Azonban az öv lehetővé teszi, hogy a robotok távolról érzékeljék az embert, és így új útvonalat tervezzenek saját maguknak" – nyilatkozta Brad Porter, a cég robotika részlegének munkatársa. 

A cég úgy véli, az új övvel a rendszer sokkal rugalmasabb és biztonságosabb lesz. Az Amazon elmondta, hogy az övet 25 telephelyen vezették be tavaly, és hatalmas sikert aratott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK