Megmenekült a csődtől a fapados légitársaság

2019.01.22. 14:23

Sikerült befektetőt találnia, így megmenekült a csődtől a berlini központú Germania, a cég közlése szerint a hosszú távú üzemelése is biztos, a foglalások biztatóak - írja az Airportal.

Az ATW Online információi szerint a családi tulajdonban lévő, független légitársaság az előzetesen várt 15 millió eurónál több friss tőke juttatásáról tudott megállapodni. A pénz a társaság várakozásai szerint a jövő héten érkezik meg.

Bizakodásra ad okot, hogy jól állnak az előzetes foglalásokkal: a 2019-es nyári menetrendi időszakra egyelőre több foglalás érkezik, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A cég egyben biztosította az utasokat és beszállítóit is, hogy az üzem zavartalan marad - idézi a portál a cég közleményét.

Utasok szállnak le a német Germania légitársaság Boeing 737-75B típusú repülőgépéről a Debreceni Nemzetközi RepülőtérenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzátették ugyanakkor, hogy a Germania a jövőben felgyorsítja, vagy szükség esetén módosítja a cég átstrukturálásának folyamatát.

A vállalatcsoport charterjáratokat üzemeltet, valamint bérbe ad gépeket személyzettel együtt távolabbi helyekre, például afrikai országokba. Svájci és bolgár leányvállalatával együtt összesen 37 géppel (9 Boeing 737-700-assal, 21 Airbus A319-essel és 7 A321-essel) rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK