A 3D-s nyomtatók mára teljesen átformálták a gyártást az iparban

2019.01.24. 18:31

A Desktop Metal vállalat újabb 160 millió dollárnyi tőkét gyűjtött. A cég a 3D-s nyomtatók gyártására szakosodott és jelenleg már a 1,5 milliárd dollárt is meghaladja az unikornis becsült értéke. A 3D nyomtatás nagyon sok területen alkalmazható, köztük az autóiparban, az építőiparban, de még az egészségügyben is.

A Desktop Metal több vállalatnak is felkeltette a figyelmét. A befektetőik között van a Panasonic és a Ford is, valamint a 110 milliárd dolláros bevételt generáló Koch Industries alvállalata, a Koch Disruptive Technologies. A Desktop Metal célja, hogy ellássák a világ gyárait 3D nyomtatókkal.

A technológia legnagyobb nyertese az autóipar lehet, hiszen ezzel az eljárással sokkal hatékonyabban lehet olyan alkatrészeket tervezni, valamint előállítani, amelyeket tradicionális módszerekkel nem lehetne.

illusztrációForrás: AFP/BSIP/Amelie-Benoist

A Koch befektetése azért is fontos, mert ezzel a cégnek kapcsolata lesz az olyan csomagolóiparban tevékenykedő óriásokkal, mint a Georgia-Pacific és a Molex.

A Desktop Metal vezérigazgatója a Forbes-nak adott interjújában elmondta, hogy a mostani tőkegyűjtés az utolsó volt, ezt már a tőzsdére lépés követi, amelynek viszont még nincs pontos dátuma. Ugyan a 3D-s nyomtatók piaca még viszonylag kicsi, de gyorsan növekszik.

A Desktop Metal tavaly nyárig már 120 millió dollárnyi megrendelést kapott (nyáron zárul náluk a pénzügyi év), az idei évben pedig 100 millió dollárt meghaladó bevételre számítanak.