Elkelt az USA legdrágább lakása

2019.01.25. 20:02

Ken Griffin 238 millió dollárért vette meg azt a New York-i penthouse-t, amely az Államok történetében a legdrágább lakóingatlannak számít. A fedezeti alapokkal foglalkozó Griffin új lakásából tökéletes a kilátás a Central Parkra.

A Citadel alapítója és vezérigazgatója az elmúlt években

az ország legdrágább ingatlanait vásárolta fel Chicagóban, Miamiban és New Yorkban, mintegy 700 millió dollár értékben. Korábban 200 millió dollárért vett telket a floridai Palm Beach-en, hogy házat építsen rá.

IllusztrációForrás: AFP/Stan Honda

Ráadásul Griffin a héten szintén szerepelt a hírekben, mivel London egyik legdrágább lakását vette meg 122 millió dollárért.

A most megszerzett New York-i ingatlan a Central Park South néven ismert toronyház négy emeletén helyezkedik el, mintegy kétezer négyzetméteren, lenyűgöző kilátással a Central Parkra. A lakás azonban még nem beköltözhető, mivel csupán szerkezetkész, így az új tulajdonosnak további milliókat kell költenie arra, hogy igazi otthonná váljon – foglalta össze a CNBC.

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christina Horsten

Az előző rekorder egy szintén New York-i lakás volt az East Hamptonon, amit Barry Rosenstein vásárolt meg 2014-ben 147 millió dollárért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK