A Netflix 15 Oscar-jelölést kapott, ám ennek ellenére esik a részvény ára

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
Sokakat meglepett a Netflix zuhanásának mértéke, annak ellenére is, hogy a Nasdaq összességében rossz napot tudhatott maga mögött. A Netflix 15 Oscar-jelölést kapott, ezzel holtversenyben a második helyen áll és csak a Disney büszkélkedhet több jelöléssel, szám szerint 16-tal.
Vágólapra másolva!

Idén először jelölték az Oscar legjobb film kategóriájában a Netflix egyik alkotását. A streaming szolgáltató saját gyártású filmje, a Roma, összesen 10 jelölést zsebelt be. A vállalat még 2018 utolsó negyedévében jelentette be, hogy a jövőben is folytatják a trendet, miszerint egyre kevesebb filmet és sorozatot vesznek más stúdióktól.

Azonban kiemelték, hogy továbbra is hajlandóak megvenni azokat a sikersorozatokat és filmeket, amelyek elérhetőek a piacon.

A Netflix január 15-én jelezte, hogy az Egyesült Államokban emeli az előfizetési díjakat. A korábbi havi 11-ről 13-ra vitte föl a havi streaming szolgáltatás díját.

illusztráció Forrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

Reed Hastings, a vállalat vezérigazgatója már korábban elmondta, hogy szükség lesz a havidíj növelésére,

mert a Netflix egyre több saját gyártású filmet és sorozatot fog gyártani, és a más stúdiók tulajdonában lévő népszerű tartalmak licencdíja is egyre drágább. Ezt jól jelzi az is, hogy a Jóbarátok című sorozat 100 millió dollárjába került a vállalatnak, hogy csak idén kínálatában tartsa.