A Samsung is elengedi a műanyag csomagolást

Samsung Galaxy A7
Többféle színben is elérhető.
Vágólapra másolva!
A dél-koreai tech óriás bejelentette, hogy új, környezetbarát anyagokra váltanak csomagolásaiknál. A papír és bioműanyag alapú csomagolásokat a következő hónapokban vezetik be – olvasható a Marketwatch oldalán.
Vágólapra másolva!

A mobiltelefonok, tabletek és egyéb hordozható eszközöknél papírpép öntőformával helyettesítik a műanyagot, míg a konyhai eszközök csomagolásánál újrahasznosított műanyagra és keményítő- vagy cukornádalapú biomasszára állnak át.

Illusztráció Forrás: Origo

Ezen felül a cég további termékváltoztatásokat eszközöl, például a mobiltelefon töltők fényes külsejét mattra cseréli, ezzel csökkentve a műanyagok használatát.

A Samsung nyilatkozatában kifejtette, hogy 2030-ig 500 ezer tonna újrahasznosított műanyagot kíván használni, valamint 7,5 millió tonna 2009 után eldobott terméket gyűjt be.

„Elkötelezettek vagyunk az újrahasznosítás mellett" – nyilatkozta Gyeong-bin Jeon, a Samsung globális ügyfélszolgálati központjának vezetője, majd hozzátette, hogy további környezetbarát megoldásokat fognak alkalmazni a cégnél, még akkor is, ha ez költségnövekedéssel jár.

A cég milánói épülete Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Samsung a legújabb nagyvállalat, amely vállalja, hogy csökkenti a műanyag felhasználást.

A hónap elején a BASF SE német vegyipari vállalat jelentette be, hogy mintegy harminc nagyvállalattal karöltve globális szövetséget alapítottak, hogy megtalálják a műanyag hulladék eltávolításának leghatékonyabb módját.

Számos nagyvállalat már korábban tett hasonló környezetvédelmi bejelentést, például a svájci Nestlé, az amerikai Starbucks, vagy a japán olimpikonok és paralimpikonok ruhájának tervezője.