Elárverezték Winnetou arany zsebóráját

2019.01.28. 15:19

A francia Winnetou-színész, Pierre Brice hagyatékából származó több száz személyes tárgyat árvereztek el Berlinben, a vasárnap zárult aukció mintegy 150 ezer eurós (47 millió forintos) bevételt hozott a család szóvivőjének közlése szerint.

Az aukcióval szeretett férjem utolsó kívánságát teljesítem: megtanulok elengedni - mondta Hella Brice, a színész bajorországi születésű özvegye. Elárvereztek többek között olyan filmes relikviákat, mint Winnetou parókái és a homlokát díszítő szalagok, emellett magánleveleket, kosztümöket, festményeket, filmplakátokat és forgatókönyveket is - összesen mintegy 800 tételt. A legkeresettebb tárgyakat vitrinekben mutatták be.

Egy aranyóra, amelyet a színész gálaesteken szmokingnadrágja bal zsebében viselt, már az aukció első órájában 3000 euróért talált gazdára.

Pierre Brice az apacs törzsfőnök, Winnetou szerepébenForrás: AFP/Horst Ossinger

Az árverésből származó bevétel egy részét eladományozzák, hogy kinek, azt egyelőre nem közölték.A francia színész az 1960-as években vált ismertté Karl May regényeinek megfilmesítésével, Winnetou, az apacs indián törzsfőnök szerepében. A May által kitalált figura filmekben és fesztiválokon történt megformálásával Brice egész generációk számára jelentett bálványt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK