Itt a ketchup-kaviár, ami olyan, mint a valódi halikra

heinz ketchup üveg
Az ízvilágon a fúzió minden bizonnyal nem hagy nyomot
Vágólapra másolva!
Paradicsomszószból készült ketchup „kaviárral" rukkolt elő a Heinz - írja az Élelmiszer Online.
Vágólapra másolva!

A termék a tradicionális ínyencséghez hasonlóan viselkedik, vagyis a szájban gyöngéd nyomás hatására diszkrét pukkanás után elegánsan szétfröccsen.

A vöröslő paradicsomszószgyöngyök előállításának lépéseit hivatalosan homály fedi, ám egy videóból néhány részletre így is fény derült.

A videóban a séf óvatosan felszel néhány paradicsomot. Ezt követően egy jókora időbeli ugrás után a szakács egy főzőedényben már szósz formájában kavargatja a terményt, hogy aztán némi olajat és fűszert is hozzáadjon a mártáshoz. A készítményt ezután egy befőttesüveg szerű tartályban, valamilyen sós lének tűnő folyadékba adagolja, ahol a cseppek a halikrára emlékeztető gyöngyszerű alakot vesznek fel.

A gyártó a fennállásának másfél évszázados jubileuma apropóján készítette el a különlegességet.

A ketchuprajongókat elkedvetlenítheti, hogy a sarki fűszeresnél hiába keresik az álhalikrát. Már csak a megkóstolásának is pályázaton kell elnyerni a lehetőségét.

A gyártó csak 150 tégelynyit „hoz forgalomba" az ínyencségből.

A verseny 75 szerencsés kiválasztottja egy, a Fortnum & Mason's nevű, elegáns londoni áruházban elköltött reggeli folyamán tapasztalhatja meg, hogy milyen is az íze.