Érdekes karácsonyi rekordot produkált a pizzázó

Domino's Pizza
CHICAGO, IL - OCTOBER 12: The company's logo across the front of an awning marks the location of a Domino's restaurant on October 12, 2017 in Chicago, Illinois. Shares of the restaurant chain fell 4 percent today despite reporting an increase of more than 8 percent in domestic same-store sales. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az étteremlánc jelentése szerint a karácsony előtti pénteken rekordszámú pizzát szállítottak ki. Ugyanakkor még ez sem volt elég ahhoz, hogy a cég globális bevételét felrázza.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britanniában mintegy

535 ezer pizzát értékesített a Domino's

a szentestét megelőző pénteken, ami rekordnak számít a cég történetében. Ugyanakkor a nemzetközi bevételek már nem alakultak ilyen jól, ezért a cég csökkentette a profit várakozásait.

Illusztráció Forrás: AFP/Scott Olson

A karácsonyi fellendülés 5,5 százalékos növekedést eredményezett a tavalyi időszakhoz képest, és az írországi profit is 7,5 százalékkal emelkedett – foglalta össze a The Guardian.

Ugyanakkor a gyors nemzetközi terjeszkedés következtében két százalékkal 26,6 millió fontra csökkent a cég forgalma.

A gyengébb nemzetközi teljesítmény arra késztette a vállalatot, hogy a teljes évre vonatkozó nyereségének előrejelzését 93,9 millió fontban állapítsa meg – korábban még 98,2 millió fontos bevételt vártak. Ugyanakkor a cég legutolsó nyilatkozatában jelezte, hogy a beruházások és terjeszkedések rövid távú csökkenést szoktak eredményezni.

Illusztráció Forrás: AFP/Scott Olson

A hír hallatára a keddi tőzsdei kereskedés kezdetkor a cég részvényei öt százalékot estek.

Az eredetileg amerikai cég tavaly mintegy 90 millió pizzát étékesített az Egyesült Királyságban és 59 új üzletet nyitott. A több mint 1.200 étterem 2018 elején nem a vártnak megfelelően teljesített. A cég elismerte, hogy tovább szeretnének bővülni a szigetországban, és éttermeik számát 1.600-ra kívánják emelni.