Egy nap és 16 napfelkelte. Ilyen lesz az első luxus űrhotel

Aurora Station
Vágólapra másolva!
Az Orion Span nevű startup két éven belül megépíti és üzembe helyezi a világ első űrszállodáját. A vendégeknek azonban csillagászati árat kell fizetniük, hiszen egy kellemes kikapcsolódás 9,5 millió dollárba fog kerülni.
Vágólapra másolva!

Az űrhotel az Aurora Station nevet viseli majd és az Orion Span nevű amerikai startup álmodta meg. Egyszerre hat vendégnek ad majd otthont és egy kéttagú legénységnek, a turisták pedig összesen 12 napot tölthetnek el a fedélzeten.

A vállalat szerint az első vendégek már 2022-ben elfoglalhatják a szobájukat, a hotelt pedig 2021-ben tervezik fellőni.

Frank Bunger, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni az űrt. Állítása szerint az állomás fellövése után egyből üzemelni fog és minden eddiginél olcsóbb lehetőséget kínál az utazók számára.

Ennek ellenére a 9,5 millió dolláros költség egyáltalán nem mondható kevésnek, annak ellenére sem, hogy felejthetetlen élményben lesz része a turistáknak. Bunger elmondta, hogy átlagosan 24 hónap szükséges az asztronauták kiképzéséhez, ezt viszont a cége új módszerekkel 3 hónapra csökkentette.

A hotel 90 perc alatt kerüli meg a földet, ez pedig azt jelenti, hogy a vendégek körülbelül 16 napfelkeltét és naplementét látnak majd 24 óra alatt.

Ha az űrturisták elunják a gyönyörű kilátást, különböző programokban is részt vehetnek. Ilyen például a növények gondozása az űrhajó fedélzetén, valamint pingpongozhatnak is. A vendégeknek lehetőségük lesz videótelefonálni is azokkal a ismerőseikkel és rokonaikkal, akik a Földön maradtak.

Aurora Station Forrás: Twitter/Orion Span

Az Aurora Station nagyjából akkora lesz, mint egy nagyobb magánrepülő, a turisták pedig lebegve közlekednek a fedélzetén és a legjobb minőségű űrkosztot kapják majd.