Egyre több játékot vesznek a magyarok

Egy pizsamában a kedvenc fotelünkből - Az online vásárlás top 10 előnye laptop reggel trend
Vágólapra másolva!
A közel 25 százalékos részesedésével piacvezető REGIO JÁTÉK 2018-ban 16 százalékos bővülés mellett 12,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A növekedés érinti az eladott játékok darabszámát, az online vásárlás arányát és átlagos kosárértékét is. Az év legforgalmasabb napjai a Black Friday és az aranyszombat, a legnépszerűbb játékkategóriái a társasjátékok, kártyák, az építőkészletek, valamint a kreatív és fejlesztő játékok voltak.
Vágólapra másolva!

Ismét erős évet zárt a közel 25 százalékos részesedésével piacvezető REGIO JÁTÉK: 16 százalékos növekedés mellett 12,2 milliárd forint nettó árbevételt realizált 2018-ban.

– nyilatkozta a cég közleményében Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. A vállalat árbevétele mellett nőtt az eladott játékok száma, az online vásárlás aránya és annak átlagos kosárértéke is. „Tavaly félmillió darabbal több, mintegy 7 millió játékot vásároltak tőlünk,

51 százalékkal emelkedett az online vásárlás mértéke, és 7 százalékkal növekedett egy átlagos webes megrendelésünk kosárértéke (8238 forintra).

Továbbra is kiadósabb az internetes vásárlás, bolti hálózatunkban 6000 forint kerül a blokkra alkalmanként éves szinten" – tette hozzá a szakember.

A játékpiac főszezonja a karácsonyt megelőző időszak, ekkor tavaly 1,33 millió játék talált gazdára mintegy 6 milliárd forintos forgalom mellett a REGIO JÁTÉK adatai alapján. A cég várakozásai szerint a Black Friday és az aranyszombat volt a legtöbb értékesítést hozó nap a tavalyi évben.

Az internetes játékvásárlás másfélszeresére nőtt a REGIO JÁTÉK-nál (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

A legnépszerűbb termékkategóriák sorában a tavalyi aranyérmes építőkészletek a dobogó második fokára kényszerültek, ugyanis 2018-ban a társasjátékok és kártyák vitték a prímet. A harmadik helyen nem történt változás, a kreatív és fejlesztő játékok nyerték a bronzérmet.

Évek óta nő a játékválasztás tudatossága, hogy olyan játék kerüljön a gyermek elé, melyben használja kreativitását, logikáját, amely fejleszti kézügyességét.

Mindez megfigyelhető a legkeresettebb játékkategóriák alakulásában is.

TOP 5 játékkategória a REGIO JÁTÉK bevételei alapján

1. Társasjáték, kártya
2. Építőjáték
3. Kreatív, fejlesztő
4. Autó, jármű
5. Játékfigura