Kiderül, mennyi pénzt kaptak a modellek a kamufesztivál reklámozásáért

Fyre Festival, modellek
Vágólapra másolva!
A Fyre nevű zenei fesztivál minden földi jót ígért a látogatóknak, a szupermodellektől kezdve a legmenőbb zenekarokon át a luxuslakosztályig, azonban mint később kiderült, hatalmas átverés volt az egész. Az eseményt olyan Instagram véleményvezérek reklámozták, mint Kendall Jenner, Bella Hadid, Emily Ratajkowski és Alessandra Ambrosio, eddig viszont nem kellett felelősséget vállalniuk azért, hogy egy kamufesztivált hirdettek meg velük és szerepeltek a promóciós anyagokban is. Egy új bírósági döntés azonban mindent megváltoztathat.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, a Fyre Festival 2017-ben az év eseményének indult, majd a fél világ azokon a szerencsétlen fiatalokon nevetett, akik óriási összegeket költöttek azért, hogy ott lehessenek a kamu fesztiválon, amely végül egy napig tartott. Korábban az Origo is megírta a történetet, ráadásul a félresikerült rendezvény egyik résztvevője is nyilatkozott a Fyre Festivalon kialakult káoszról (a cikket ITT olvashatja).

Az utóbbi hetekben ismét felkapott lett a téma, mert egymástól teljesen függetlenül - a Netflix és a Hulu is dokumentumfilmet készített a fesztiválról.

Sokan ismét azokat a világhírű Instagram véleményvezéreket vették elő. akik ugyan minden reklámanyagban szerepeltek, de semmilyen felelősséget nem vállaltak az átverésért. Most egy bíróság arra kényszerítheti az ügynökségeket, hogy hozzák nyilvánosságra: pontosan mennyi pénzt és milyen egyéb juttatásokat kaptak az internetes celebek.

A fesztivál szervezőjét, Billy McFarlandet a bíróság tavaly októberben ítélte hat év börtönre, mivel összesen 27,4 millió dollárt csalt ki a befektetőktől.

A bíróságra benyújtott új indítvány viszont már a modelleket is felelősségre szeretné vonni.

Az IMG Models és a DNA Model Agency álltal képviselt Hailey Bieber, Bella Hadid és Emily Ratajkowski és Alessandra Ambrosio állítólag 1,5 millió dollárt kaptak, Kendall Jenner pedig egyetlen Instagram posztért 275 ezer dollárt.