Egyesül a Facebook Messenger, az Instagram és a WhatsApp

facebook
A Facebook logo is seen on a large screen in this photo illustration on 29 June, 2017, in Bydgoszcz,Poland . (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A három platform integrálása nem a felszínen, hanem a háttérben zajlik majd, így a három különböző alkalmazás megmarad. Azonban a legkisebb változás is hatalmas hatással lehet a több milliárd felhasználóra.
Vágólapra másolva!

Az Instagram, a Messenger és a WhatsApp összevonásának egyik oka az lehet, hogy a Facebook egyetlen profilt szeretne készíteni, amellyel mindhárom felületre be lehetne lépni. Így még pontosabb és személyre szabottabb reklámokkal tudnák bombázni a felhasználót a különböző platformokon.

A változásnak hála viszont a Facebook összes platformján titkosítják az üzeneteket.

A platformok összevonásától azt is remélik a közösségi médiaóriásnál, hogy könnyebb lesz kapcsolatba lépni barátainkkal és családunkkal, legyen szó bármelyik alkalmazásról.

A vállalat becslése szerint a Facebook, WhatsApp, Instagram és a Messenger összesen 2,6 milliárd felhasználóval rendelkezik,

és közülük legalább 2 millióan naponta használják valamelyik applikációt.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az összevonás nem fogja érinteni az alkalmazásokat, hiszen továbbra is üzemelni fognak, mint független platformok, azonban az eddig viszonylag független vállalatokat összevonják.