Már lehet regisztrálni Kelet-Közép-Európa legfontosabb innovációs konferenciájára, a think.BDPST-re. Minden korábbinál nagyobb érdeklődés övezi a rendezvény kísérő eseményét, a Young Leaders' Forumot (YLF) is, amelynek jelentkezési határideje a napokban zárul, és ahová több mint 300 fiatal szakember jelentkezett a világ minden tájáról. Idén a jövő döntéshozói két fő témát járnak körül: megvizsgálják, milyen fejlesztések alakíthatják át a lakhatási rendszereket, valamint áttekintik, hogy milyen kihívásokat állít a digitalizáció a demokratikus politikai rendszerek elé.

2019. április 4–5. között a Várkert Bazárban immár negyedik alkalommal rendezi meg az Antall József Tudásközpont a kelet-közép-európai régió legfontosabb innovációs fórumát, a think.BDPST konferenciát, amelynek szakmai partnere a Külügyminisztérium és a Nemzetközi Visegrádi Alap, fővédnöke Szijjártó Péter külügyminiszter.

A 2019-es think.BDPST fókuszában a digitalizáció, a különféle intelligens megoldások, például az intelligens otthonok, valamint az ezekkel kapcsolatos kihívások állnak – mondta Antall-Horváth Veronika, az Antall József Tudásközpont igazgató-helyettese és a think.BDST főszervezője. Az elmúlt három év think.BDPST konferenciáin az innováció számos területét körbejárták már a résztvevők: a jövő technológiái, a regionális fejlesztések jelentősége, a társadalmi innováció, az egészségügy, a közlekedés jövője és az ember-gép kölcsönhatásai egyaránt napirendre kerültek.

A think.BDPST a régió legfontosabb innovációs fóruma - már lehet jelentkezni a rendezvényreForrás: Shutterstock

Az idei think.BDPST vendégelőadói között lesz Szijjártó Péter külügyminiszter, Karol Okoński digitalizációért felelős államtitkár, Rákossy Balázs államtitkár, Jamie Shea a NATO újtípusú biztonsági kihívásokért felelős főtitkár-helyettese, Matthew Evans a TechUK ügyvezető igazgatója.

A think.BDPST konferencia két fontos kísérőrendezvényt is befogad.

Az egyik a Young Leaders' Forum, ahol a világ számos országából érkező, forradalmi innovációs változásokon gondolkodó, 24-38 éves fiatal szakemberek adnak találkozót egymásnak. A jövő innovációs, kutatási és fejlesztési életének reménybeli szereplői találkozhatnak saját szakterületeik meghatározó döntéshozóival, megismerkedhetnek a legújabb trendekkel, fejlődési irányokkal, workshopokon és kerekasztal beszélgetéseken cserélhetnek tapasztalatokat egymással. A fórumra már 300-an jelentkeztek. Az YFL 2019-ben az okos társadalmakhoz köthető témákra, azaz a lakhatási rendszereket átalakító fejlesztésekre és a demokráciát érintő digitalizációs kihívásokra fókuszál.

A think.BDPST másik kísérőrendezvénye a Start-up Expo. Ez egy olyan kiállítás, ahol a közép-európai innovációs szcéna főszereplői, startupjai és ötletgazdái oszthatják meg egymással tapasztalataikat és mutathatják meg magukat a nemzetközi közönség és a jelen lévő befektetők előtt.

További információ és jelentkezés a rendezvény honlapján.