Az Európai Bizottság szerdán bejelenti vétóját a német Siemens AG és francia konkurense, az Alstom SA vasúti üzletágának egyesülési tervére - jelentették német hírportálok kedden.

A dpa hírügynökség brüsszeli forrásoktól származó értesülését ismertető beszámolók szerint az Európai Unió piacának versenyhatóságaként működő bizottság arra hivatkozva utasítja majd el az egyesülését, hogy ellentétes lenne az uniós belső piaci versenyszabályokkal.Az már korábban kiszivárgott, hogy az EB ellenzi a két versenytárs fúzióját, mert megítélése szerint kiiktatná a versenyt a vasútépítés és vasútfejlesztés piacán, de a bejelentés időpontjáról eddig csak azt lehetett tudni, hogy a döntést február 18-ig kell ismertetni. Joe Kaeser, a Siemens igazgatótanácsának elnöke egy január végén tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a tervezett egyesülés valamennyi érdekelt hasznára válna, és az egyetlen helyes válasz arra a fejleményre, hogy állami irányítás alatt álló vállalatok igyekeznek terjeszkedni a nemzetközi piacon.

Német sajtóértesülések szerint szerdán az Európai Bizottság megvátózza a a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülésétForrás: AFP/Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Azonban a Siemens nem ragaszkodik minden áron az egyesüléshez - tette hozzá Joe Kaeser, aki aláhúzta, hogy a leginkább az ICE nagysebességű vonatokról ismert vasúti üzletág nyereséges, és a fejlődésre vannak más lehetőségek is, mint az összeolvadás a TGV nagysebességű vonatok gyártójaként is ismert francia versenytárssal.
Hasonlóan nyilatkozott az Alstom vezetője is kedden. Henri Poupart-Lafarge a Le Figaro című lap online kiadásában ismertetett nyilatkozatában kiemelte, hogy a bizottság valószínűsíthető elutasítása rossz jel az egész európai ipar számára.  Nem lesz újabb próbálkozás, az Alstom és a Siemens nem törekszik többé a vasúti üzletág egyesítésére, ha Brüsszel valóban megvétózza a tervet - tette hozzá Poupart-Lafarge.

A Siemens és az Alstom 2017 őszén állapodott meg a fúzióról. Az összevonás előtt álló üzletágak egyesített értékesítési árbevétele körülbelül 15 milliárd euró (4800 milliárd forint), ami valamivel több mint a fele a kínai állami CRRC Corp Ltd. és a duplája a kanadai Bombardier ágazati cégek bevételének.A német és a francia kormány által is támogatott fúzió célja az lenne, hogy az Airbus mintájára létrejöjjön egy, a globális piacon Kínával versenyezni képes nagy páneurópai vasúti társulás.