Már a nagyok is beszálltak a Fuvar.hu-n pörgő versenybe

kamion, teherautó, fuvarozás, fuvarozó cégek, áruszállítás, adóemelések
Vágólapra másolva!
A fuvaroztatók versenyeztetésével foglalkozó magyar startup, a Fuvar.hu rendszerében mostantól a GLS, a TNT és a Magyar Posta „instant" szállítási árajánlatai is megjelennek, melyeket kiválaszthatnak az azonnali fuvarozást igénylő hazai kkv-k vagy akár magánszemélyek. Egy másik újdonság, hogy a Fuvar.hu ezentúl 24 órán belül átutalja a fuvardíj összegét a szállítást teljesítő fuvarozóknak.
Vágólapra másolva!

A Fuvar.hu, melyet az áruszállítók Uber-eként emlegetnek, valójában egy fuvarozási költségcsökkentő startup, melynél belföldi vagy akár külföldi fuvarozási igényt is ki lehet elégíteni. Aki fuvaroztatni szeretne valamit, annak előbb fel kell tennie az oldalra az ajánlatkérését, majd várnia kell az ajánlatokra. Ezekről mind e-mail értesítést kap. A hirdető beállíthatja a licit idejét, ami legalább 2 óra lehet. A beérkező ajánlatok közül bármikor választhat az ajánlatkérő. Ha ez megtörtént, megkapja a fuvarozó adatait, a sikeres szállítást követően pedig értékelheti.

A megbízók akár 80 százalékos költséget is spórolhatnak a versenyeztetéssel, a fuvarozók pedig új ügyfeleket találhatnak.

Mindez ráadásul a környezetvédelem szempontjából is hasznos, hiszen a Fuvar.hu megtölti az autók üresen maradt raktereit is, amellyel a szénmonoxid kibocsátást csökkenti.

A fuvarozókat és a szállítást igénylő megrendelőket köti össze a Fuvar.hu, már 2017 óta Forrás: MTI/Füzesi Ferenc

A vállalkozás 2017-ben indult, s a cég adatai alapján a megrendelők elsősorban raklapos áru, háztartási gép, csomag- és bútorszállítására keresnek fuvarozót, átlagosan 61 ezer forintos munkadíj fejében. Emellett nemzetközi költöztetéseket is közvetítenek, a megbízások 20 százaléka már ilyen. Itt átlagosan 110 ezer forintot hagynak a fuvarozóknál a megrendelők.

A Fuvar.hu-n regisztrált fuvarozók száma már több mint 750, és a startup több mint háromszoros felhasználószám növekedést ért el a 2018-as évben, a megrendelések száma pedig a duplájára nőtt.

A Fuvar.hu felhasználói mostantól a GLS, a TNT és a Magyar Posta „azonnali" szállítási árajánlatait is választhatják az eddigi fuvarozók licitajánlatai mellett. Amellett, hogy a megrendelő várhat az ennél kedvezőbb ajánlatokra, bármikor lecsaphat a nagy cégekre is. Ez főleg akkor előnyös, ha a szállításra nincs partner, viszont sürgősen kéne a fuvar. A Fuvar.hu másik újítása, hogy mostantól 24 órán belül átutalja a megrendelőtől bankkártyás vásárlással beszedett fuvardíj összegét a szállítást teljesítő fuvarozónak.

A Fuvar.hu a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő programja segítségével indult el 2017-ben, de idén újabb kockázati tőkét terveznek bevonni, amelyből a további növekedésüket finanszíroznák.

Cikkünk az Mmonline.hu írása alapján készült.