Rengeteg sört ittunk tavaly

sör koccintás Ezeknek biztos örülne a pasid karácsonyra!
Vágólapra másolva!
Tavaly mennyiségben 4, értékben 11 százalékkal nőtt a sör magyarországi kiskereskedelmi értékesítése, és meghaladta a 150 milliárd forintot - írta a Világgazdaság a Nielsentől kapott adatok alapján.
Vágólapra másolva!

Ezzel a sörhöz kapcsolódik a második legmagasabb bevétel a piackutató cég által vizsgált 90 kategória közül, ennél értékben csak a feldolgozott hús generált nagyobb forgalmat.

Tavaly a bolti eladások 90 százalékát a hagyományos sörök adták, az ízesített típusok aránya 7 százalék volt, a fennmaradó 3 százalékon a búza-, a barna-, a félbarna és a kukoricasörök osztoztak.

A teljes értékbeli forgalom 93 százalékát tették ki az alkoholos sörök, ami éves alapon 1 százalékpontos csökkenés, tehát az alkoholmentes sörök értékesítése tovább erősödött.

A Nielsen adatai alapján a 4 százalékos volumennövekedésre jutó 11 százalékos értékbeli bővülés mögött nem az áremelkedés állt, hanem a minőségi sörök térnyerése

- írta a Világgazdaság.

Forrás: Shutterstock

A Magyar Sörgyártók Szövetségének éves adatai még nem ismertek, de Kántor Sándor igazgató a napilapnak elmondta, hogy a kiskereskedelmi adatok hűen tükrözik a fogyasztói trendeket. Emlékeztetett, hogy

2017-ben 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon, a tavalyi forgalom szintén e körül alakulhatott, vagy néhány százalékkal túl is szárnyalhatta ezt a szintet.

A 120 millió korsó feletti éves hazai mennyiség túlnyomó része továbbra is magyarországi sörgyárakban és sörfőzdékben készül.