Széleskörű programkínálat, egyszerű felhasználói felület, biztonságos, online jegyvásárlás és többféle fizetési lehetőség - többek között ezeknek köszönhető, hogy most már 20 éve a jegypiac vezető szereplője a Jegymester. A cég újabb mérföldkő előtt áll - derül ki a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. közleményéből.

Kiemelkedő sikerek

A Jegymester Kft. évente közel 10 millió jegyet kezel a rendszerén keresztül.

A tavalyi év kiemelkedően sikeres volt: a Jegymester majdnem 30 százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest, a vásárlások száma 21 százalékkal, az eladott jegyek száma 13 százalékkal nőtt, és 20 százalékkal több partnere lett.  

Saját fejlesztésű jegyértékesítő platformja rendkívül magas adatbiztonságot garantál. A biztonságon és átláthatóságon túl azonban a felhasználók egyértelmű visszajelzése, az emelkedő vásárlói regisztráció és a növekvő relatív jegyeladás a legfontosabb szempont a cég számára.

A Jegymester többségi tulajdonosa a GB & Partners által kezelt Exim Növekedési Magántőkelap. Az alapkezelő befektetésének célja, hogy a Jegymester hazai sikerét és tapasztalatát a nemzetközi piacokon is a leghatékonyabban ki tudja használni a társaság - írják közleményükben.

IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

Az alapkezelő befektetése óta eltelt alig fél év alatt kidolgozták a régiós terjeszkedéshez szükséges struktúrákat. Az elmúlt időszakban a társaság belső folyamatainak optimalizálására, és a magyarországi működés megerősítésére koncentrált, ez elengedhetetlen a növekedéshez. Ennek sikerét igazolják a már említett tavalyi üzleti adatok.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a Jegymester többségi tulajdonosa jelenleg öt alapot kezel közel 28 milliárd forint jegyzett tőke összértékben. Ezek közül kettő az EU Jeremie programja alapján indított kockázatitőke-alap, míg a másik kettő 2016-ban indított magántőkealap. Ezek az érettebb szakaszban lévő vállalkozásokra, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező magyar vonatkozású társaságokra koncentrálnak. Az alapkezelő által 2018-ban indított GBP I Magántőkealap tisztán magánbefektetői forrásokból létrehozott tőkealap, amely célja olyan magyar és külföldi vállalkozások segítése, amelyek további növekedésükhöz tőkét és tudást keresnek

A Jegymester 6 évvel ezelőtt kezdte el a külföldi terjeszkedést, ennek első lépése volt a romániai leányvállalatok indítása. Most újabb mérföldkő előtt áll a cég, egy nemzetközi együttműködés keretében és az Exim Növekedési Magántőkelap közreműködésével megkezdődött a további piacokra való belépés előkészítése.

A Jegymester töretlenül fejlődött az elmúlt húsz évben, végig a saját útját járta, folyamatosan fejlesztettük a rendszereinket, továbbá törekedtünk az átlátható és tervezhető működésre. Az eredmények is azt igazolják megérte a transzparencia, a magyarországi terjeszkedés mellett a nemzetközi tevékenységünk újabb piacokon indulhat meg

- értékelte az eredményeket Papp Gábor, a Jegymester ügyvezetője.