Orosz diszkontlánc szorongatná meg az Aldit és a Lidlt

2019.02.06. 15:35

A napokban nyitotta meg első németországi üzletét az orosz Torgservis, de áruhiány miatt ideiglenesen máris be kellett zárnia. A cég szóvivője szerint a nagy keresletet nem bírta a Lipcsében Mere logó alatt működni kezdő üzlet, az mindenesetre biztos, hogy a beszállítói kapacitást nem sikerült jól méretezni.

Emiatt a cég inkább úgy döntött, hogy két napra átmenetileg bezárja üzletét. A napi.hu a Handelsblatt cikke alapján felidézi, hogy az ezer négyzetméteres boltban elsősorban élelmiszereket lehet kapni, de vannak textil- és vegyi áruk, valamint háztartási eszközök is.

Az orosz Torgservisnek saját adatai szerint 928 üzlete van Kelet-Európában és Szibériában, de eltökélte, hogy az egykori Kelet-Németországra is kiterjeszti a hálózatát - főleg a kispénzűeket célozva meg.

Sorállás a Mere lipcsei üzlete előttForrás: AFP/Jan Woitas

A lipcsei üzlet megnyitása ennek a folyamatnak az első lépése, az orosz lánc mintegy 100 üzletet tervez nyitni a németeknél.

A cég boltjai még a diszkontláncokhoz szokott vásárlók számára is igen egyszerűek.

Így fest belülről az orosz diszkontcég üzletének eladótereForrás: Getty Images/Jens Schlueter

Az üzlethelyiség olyan, mint egy kisebb csarnok, ahol raklapokon és egyszerű polcokon sorakoznak a csak részben kicsomagolt áruk.Kissé olyan az érzet, mintha egy nagykereskedelmi cég raktárában vásárolgatnánk. Az üzletekben 1500-2000 féle árucikk kapható, ezek 90-95 százalékban saját márkás termékek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK