Világmárka lehet egy különleges hazai termék

Megtalálták az AIDS ellenszerét!, laboratórium, teszt, vizsgálat, kémcső
Vágólapra másolva!
A 25 éves HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. kereskedelmi megállapodást kötött a Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvizek kizárólagos forgalmazására Kínában. Az együttműködés keretében idén megkezdődik a nemzetközi védjeggyel védett Preventa termékek értékesítése a kínai Nature Span cégcsoporton keresztül. A HYD csökkentett deutériumtartalmú élelmiszertermékei iránt ugrásszerűen nő az érdeklődés az Amerikai Egyesült Államokban is, ahova 2017 óta szállítanak Preventa termékeket.
Vágólapra másolva!

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993 óta irányítja ‒ világelsőként ‒ a deutériummegvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést, piacvezető fejlesztője és gyártója a csökkentett deutériumtartalmú élelmiszer és gyógyászati termékeknek.

A HYD bevételeinek közel 40 százaléka származik exportból, a külföldre szállított termékek legnagyobb részét az amerikai piacon értékesítik.

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993 óta irányítja a deutériummegvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést Forrás: Thinkstock

A kínai Nature Span cégcsoport 2018 elején kereste meg a HYD Kft.-t, a sikeres tárgyalásokat követően az év végén kötötték meg a kereskedelmi megállapodást a Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz termékcsalád kizárólagos forgalmazására Kínában. A Nature Span azon kevés kínai cégek egyike, amelyek sikerrel engedélyeztettek és vezettek be piacvezető külföldi étrendkiegészítőket a kelet-ázsiai országban.

A HYD Kft. anyacége, a HYD Pharma Zrt., az elmúlt években jelentős lépést tett a csökkentett deutériumtartalmú víz (DDW) daganatellenes gyógyszerként való elismertetése felé.

Világviszonylatban is egyedülálló gyógyszeripari beruházása megkapta a gyártási engedélyt – a GMP (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) minősítést –, a DDW-t pedig aktív hatóanyagként regisztrálták az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) rendszerében. A HYD Pharma a közeljövőben jelentős tőkebevonásra készül, amely biztosítja a pénzügyi hátteret egy új, nagy hatékonyságú és mellékhatásmentes daganatellenes humán gyógyszer törzskönyvezéséhez.