Az Airbnb a légi közlekedésbe is beszállhat

Apartment key with Airbnb keychain private accommodation nights apartments rental apartment lodging TOURISM COMPANY SQUARE FORMAT
A keychain with the logo of the online platform and community marketplace for private accommodations, Airbnb, hangs on a key in the door of a vacation apartment in Berlin, Germany, 18 April 2016. Photo: JENS KALAENE/dpa
Vágólapra másolva!
Az Apple a mobilos fizetés területén tör előre, az Uber ételt szállít, a YouTube a tévézést reformálná meg, az Airbnb pedig úgy tűnik, légitársaságot szeretne alapítani. A rövid távú lakáskiadásról ismerté vált cég a héten bejelentette, hogy a Virgin America alapító vezérigazgatója, Fred Reid fogja vezetni az Airbnb új utazási részlegét.
Vágólapra másolva!

Brian Chesky, a vállalat vezetője a Forbes-nak adott interjújában beszélt arról, hogy nem tervez saját légitársaságot vagy jegyértékesítési oldalt alapítani, viszont rengeteg olyan szegmense van a közlekedésnek, amely fejlesztésre szorul.

Reid, aki korábban a Virgin America vezérigazgatója volt, elmondta, hogy a légi közlekedésre is nagy hangsúlyt fektetnek majd. A lényeg, hogy az Airbnb érzést az ügyfelek ne csak a szállásukon kapják meg, hanem már az utazáskor is.

Reid érkezése valóban azt jelzi, hogy az Airbnb több szeretne lenni, mint egy egyszerű lakásmegosztó platform.

Arról már korábban is érkeztek hírek, hogy a vállalat repülőjegy-értékesítési rendszert akar létrehozni, sőt 2017-ben Chesky még a Twitter követőit is megkérdezte, hogy számukra milyen lenne a tökéletes repülési élmény.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Az Airbnb utazási részlegének új vezetője, Fred Reid legutóbbi a Kitty Hawk nevű repülőgépgyártónál dolgozott, azon belül is a repülőtaxikkal foglalkozott, és karriert a légi közlekedésben futott be, hiszen volt például a Delta Airlines és a Lufthansa elnöke is.

Ugyan Chesky szerint az Airbnb a közeljövőben nem fog repüléssel foglalkozni, de így is több lehetőségük van a közlekedés terén.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a cég fuvarmegosztással is foglalkozik majd, ahol a felhasználók kölcsönadhatják gépjárművüket valaki másnak, aki cserébe fizet a szolgáltatásért.