Van egy afrikai ország, ahol épp most tiltották be az alkoholreklámokat

2019.02.11. 07:02

Az etiópiai parlament egy új törvényt fogadott el, amelynek értelmében többet nem lehet reklámozni az alkoholos italokat.

A törvény célja, hogy a fiatalokat és a gyermekeket megóvják attól, hogy alkoholfüggővé váljanak, vagy túl korán kezdjenek el alkoholt fogyasztani. Az etióp parlament szerint az alkohol rossz hatással van nemcsak a lakosok egészségére, de aki túlzásba viszi a fogyasztást, az a társadalom számára is haszontalan, hiszen alulteljesít a munkában, vagy egyáltalán nem dolgozik.

IllusztrációForrás: Sauza901.com

Az ország jelentéséből kiderült, hogy a közlekedési balesetek többségéért az ittas vezetők felelősek. Az országban évente 5 ezren halnak meg az ittas vezetés kapcsán, és több millió dollárnyi kárt okoznak ezzel Etiópiának.

Azonban problémás lehet az új törvény bevezetése, mivel a tévétársaságok legfontosabb támogatói között rengeteg olyan gyártó van, aki alkoholos termékeket forgalmaz. Az etióp egészségügyi miniszter szerint mindenképpen csökkenteni szeretnék a tévétársaságokra nehezedő nyomást, így a jövőben azon fognak dolgozni, hogy a kormányhivatalok a társaságokkal szorosabban működjenek együtt.