Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter beszédet mondott a Continental Powertrain Hungary Kft. stratégiai együttműködési megállapodásának aláírási ceremóniáján. Itt a Debreceni Egyetem mérnökképzésről beszélt.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a hajdúsági megyeszékhelyen azt mondta, hogy

Két éve kezdődött a debreceni mérnökképzés erősítésének folyamata, s az a célunk, hogy teljes portfóliójú mérnökképzés legyen Debrecenben, s a műszaki egyetemmel versenyképes oktatási rendszer jöjjön létre.

Jelentős források jutnak a debreceni műszaki képzés továbbfejlesztésére - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter a Debreceni Egyetemen, az intézmény és a Continental Powertrain Hungary Kft. stratégiai együttműködési megállapodásának aláírási ceremóniáján.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Debreceni Egyetem és a Continental Powertrain Hungary Kft. együttműködési megállapodásának aláírásánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az egyetem és a Continental megállapodását, amelynek értelmében szeptembertől már Continentál-specifikus oktatási modellre is jelentkezhetnek a hallgató - Szilvássy Zoltán rektor és Lukas Juranek ügyvezető igazgató írták alá.

A Debreceni Egyetemen rendezett üzleti-befektetői fórumon Palkovics László elmondta, hogy a Debrecen 2030 - A Kárpát-medence észak-keleti régiójának központja című projekt keretében 427 milliárd forint forráshoz jut a város a régió népességmegtartó erejének és versenyképességének növelésére, de a további - például egyetemi - fejlesztésekkel összesen csaknem 800 milliárd forintot fordíthatnak beruházásokra központi forrásból.A tárcavezető a Debrecen 2030 projektből kiemelte a gazdasági kapcsolatok élénkítését, a közlekedésfejlesztést - nevesítve az autópálya-, illetve vasúti összeköttetést Nagyváraddal, és a debreceni repülőtér komoly nemzetközi légikikötővé bővítését -, az oktatás terén pedig a debreceni nemzetközi iskola és a német iskola kialakítását, valamint a román és az ukrán nyelvű oktatás megteremtését.