Itt a teheneknek készült Tinder, ami megkönnyíti a pedigrés párkeresést

2019.02.12. 12:02

A brit mezőgazdasági startup, a Hectare, elindította saját fejlesztését, a haszonállatok számára készült pártaláló alkalmazását. A Tudder-t máris gazdálkodók ezrei használják.

Mostantól napjaink korszerű technológiai megoldásai az állattartó gazdálkodókat is segítik, különösen, ha olyan fontos és egyben kényes kérdésről van szó, mint az értékes jószágok fedeztetése.

A Hectare Agritech-nél - a cég egyébként már üzemeltet egy online terményplatformot, a Graindex-et - úgy vélték, megérett az idő arra, hogy a haszonállatok pártalálását is megkönnyítsék egy egyszerű, de igen praktikus megoldással. A mintegy 3 millió fontnyi, magánbefektetőtől, szervezetektől, sőt, Andy Murray teniszcsillagtól is származó tőkével a hátuk mögött megalkották a Tudder-t.

Az applikációban ezidáig 42 ezer brit gazdálkodó állatainak jellemzői érhetők el. Éppúgy, mint a párkereső alkalmazások piacvezetőjének számító Tinderben, profilképpel és néhány olyan alapadattal, mely a bikák illetve a tehenek tulajdonosait segíti az ideális fedezőjószág megtalálásában.

A Tudder applikációt a szarvasmarhák Tinderének szántákForrás: App Store screenshot

Így találja el Ámor nyila a szarvasmarhákat

A cég a most bemutatott alkalmazását egy, 2014-ben elindított, haszonállatok adásvételére létrehozott weboldalával kötötte össze. A vállalkozásnál azt mondják, a felület néhány év alatt nagyon népszerű lett a brit gazdálkodók körében, azok mintegy harmada használja azt.

A Tudder annyival gondolja tovább a dolgot, hogy néhány, speciális algoritmus segítségével azokat az állatokat kínálja fel a szemlélődő gazdának, amelyek a cég véleménye szerint nemcsak kiváló fedezőtársak, hanem "lelki társak" is lennének.

Ez persze csak afféle apró tréfa - ismeri el Doug Bairner, a cég vezetője. Azt azonban hozzátette,

a megfelelő tenyészállat megtalálása legalább olyan fontos az állatok esetében, mint az embereknél is a párkeresés kérdése.

Azok a gazdák, akik az alkalmazásban felbukkanó jószágok képét jobbra húzzák, további információkat kérhetnek az állatok tulajdonosaitól.

Egy, már működő weboldallal kötötték össze az alkalmazástForrás: App Store screenshot

Ha az érdeklődés kölcsönös, a felek akár az állatszállítás részleteiben is megegyezhetnek, hogy biztosan jól sikerüljön a marhák egymásra találása.

A Tudderen egyébként igazán minőségi kínálat is megjelenik. Egy Conwy-i gazdaság walesi fekete teheneket kínált fel, az írországi Cork megyéből holstein-fríz üszőkkel jelentkezett be egy farmer, míg Oxfordshire-ből pedigrés szimentáli marhák hívták fel magukra a figyelmet - írja a BBC.