Itt a teheneknek készült Tinder, ami megkönnyíti a pedigrés párkeresést

Tudder applikáció
Vágólapra másolva!
A brit mezőgazdasági startup, a Hectare, elindította saját fejlesztését, a haszonállatok számára készült pártaláló alkalmazását. A Tudder-t máris gazdálkodók ezrei használják.
Vágólapra másolva!

Mostantól napjaink korszerű technológiai megoldásai az állattartó gazdálkodókat is segítik, különösen, ha olyan fontos és egyben kényes kérdésről van szó, mint az értékes jószágok fedeztetése.

A Hectare Agritech-nél - a cég egyébként már üzemeltet egy online terményplatformot, a Graindex-et - úgy vélték, megérett az idő arra, hogy a haszonállatok pártalálását is megkönnyítsék egy egyszerű, de igen praktikus megoldással.

A mintegy 3 millió fontnyi, magánbefektetőtől, szervezetektől, sőt, Andy Murray teniszcsillagtól is származó tőkével a hátuk mögött megalkották a Tudder-t.

Az applikációban ezidáig 42 ezer brit gazdálkodó állatainak jellemzői érhetők el. Éppúgy, mint a párkereső alkalmazások piacvezetőjének számító Tinderben, profilképpel és néhány olyan alapadattal, mely a bikák illetve a tehenek tulajdonosait segíti az ideális fedezőjószág megtalálásában.

A Tudder applikációt a szarvasmarhák Tinderének szánták Forrás: App Store screenshot

Így találja el Ámor nyila a szarvasmarhákat

A cég a most bemutatott alkalmazását egy, 2014-ben elindított, haszonállatok adásvételére létrehozott weboldalával kötötte össze. A vállalkozásnál azt mondják, a felület néhány év alatt nagyon népszerű lett a brit gazdálkodók körében, azok mintegy harmada használja azt.

A Tudder annyival gondolja tovább a dolgot, hogy néhány, speciális algoritmus segítségével azokat az állatokat kínálja fel a szemlélődő gazdának, amelyek a cég véleménye szerint nemcsak kiváló fedezőtársak, hanem "lelki társak" is lennének.

Ez persze csak afféle apró tréfa - ismeri el Doug Bairner, a cég vezetője. Azt azonban hozzátette,

a megfelelő tenyészállat megtalálása legalább olyan fontos az állatok esetében, mint az embereknél is a párkeresés kérdése.

Azok a gazdák, akik az alkalmazásban felbukkanó jószágok képét jobbra húzzák, további információkat kérhetnek az állatok tulajdonosaitól.

Egy, már működő weboldallal kötötték össze az alkalmazást Forrás: App Store screenshot

Ha az érdeklődés kölcsönös, a felek akár az állatszállítás részleteiben is megegyezhetnek, hogy biztosan jól sikerüljön a marhák egymásra találása.

A Tudderen egyébként igazán minőségi kínálat is megjelenik. Egy Conwy-i gazdaság walesi fekete teheneket kínált fel, az írországi Cork megyéből holstein-fríz üszőkkel jelentkezett be egy farmer, míg Oxfordshire-ből pedigrés szimentáli marhák hívták fel magukra a figyelmet - írja a BBC.