A világ egyik legnépesebb városában az Uber teljesen új megoldással rukkolt elő a személyszállításban. A közösségi fuvarmegosztó Uber Boat néven mutatta be legújabb szolgáltatását Mumbaiban, Indiában.

Az Uber felhasználói mostantól hajókat és motorcsónakokat is bérelhetnek az indiai nagyvárosban. A legolcsóbb, hat személyes csónak 80 dollárba fog kerülni egy fuvar erejéig, a legdrágább tíz személyes pedig 132 dollárba. A vállalat közölte azt is, hogy egyéni ülések foglalására nem lesz lehetőség, az utasok csak a teljes hajót bérelhetik ki.

Prabhjeet Singh, az Uber indiai vezetője elmondta, hogy a vállalat célja egy olyan platform létrehozása, amely különböző igényeket képes kiszolgálni szerte a világon. Hozzátette, hogy az Uber Boats indításával már a város vizeit is tudják használni közlekedési célokra, ebben pedig óriási lehetőség rejlik.

illusztrációForrás: Imaginechina/Wei Yao

Mumbai az első város Indiában, amelynek saját hajós szolgáltatása lesz, ráadásul ez jelenleg az Uber legnagyobb piaca Ázsiában. Az Uber Boats egyébként már működik Horvátországban és Törökországban, illetve rövid időre más városokban is elérhető volt, többek között Kijevben, Baltimore-ban, Bostonban, Kairóban és a filmfesztivál alatt Cannes-ban.

Az Uber Boats jelenleg még meglehetősen kevés hajóval üzemel Mumbaiban, viszont a cég szerint hamarosan bővítik a kínálatot.

A Boston Consulting Group becslései szerint az olyan indiai városok, mint Mumbai, Új Delhi, Bengalor és Kolkata évente 22 milliárd dollárt veszít a közlekedési dugók miatt. Az utazóknak átlagosan másfél órával több időbe telik eljutniuk valahova, mint a többi ázsiai nagyvárosban.