Drónok harca az IKEA-ban - videó

népszerű márkák galéria, ikea
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. - Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aeriu magyar startuppal közösen újítja meg leltározási folyamatait az IKEA. A dróntechnológiának és a mesterséges intelligenciával rendelkező szoftvernek köszönhetően a termékek összeírása és áttekintése fenntarthatóbb, biztonságosabb, gyorsabb és pontosabb, a vásárlók valós időben kapnak információt azok elérhetőségéről. Az utóbbi egy évben a soroksári IKEA áruházban tesztelték a felhőalapú adatkezelési és tárolási megoldást. A társaság közleménye leszögezi: amennyiben a fejlesztések sikerrel zárulnak, további áruházakban is alkalmazhatják a technológiát.
Vágólapra másolva!

Az IKEA az online kereskedelemmel járó bővülő igények kielégítésére olyan digitális megoldásokon dolgozik, amelyek a vásárlást kényelmesebbé és gyorsabbá tehetik.

A jelenlegi áruházi folyamatokat ehhez mérten kell megújítani, aminek egyik lépése a drónvezérlésű leltározás lehet.

Ennek köszönhetően az áruházak raktáraiban, a magasban tárolt nagyobb méretű termékek, például konyhai és nappali berendezések elérhetőségéről valós időben kaphatnak információt a vásárlók. Ez azért is kiemelt fontosságú, mert ezek a termékcsoport az IKEA legnépszerűbb termékei, a tavalyi pénzügyi évében a svéd lakberendezési vállalat 17 470 konyhát és 37 666 kanapét értékesített.

Az Aeriu Inventory a kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftver, amely nagy raktárakban is lehetővé teszi a leltározást. Fenntartható, hiszen nem szükségesek a nagy energiaigényű targoncák.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Gyorsabb és pontosabb, mint a jelenlegi manuális raktárellenőrzési folyamat, így csökkenthető a targoncás munkaerő igénye a leltári folyamat során.

A két vállalat hosszú távú célja egy teljes mértékben a technológia által vezérelt rendszer kifejlesztése, ennek jelenleg is tart a tesztidőszaka.

Az innovatív együttműködés egy olyan spontán közös gondolkodás eredménye, ahol az Aeriu valós környezetben tudja kipróbálni és fejleszteni az ötletét, az IKEA magyarországi áruháza pedig egy, a lakberendezési vállalat igényeire szabott megoldást kap kézhez, amit az áruházi dolgozók is használnak.