Ez a 3 legbutább dolog, amire az ezredfordulós generáció költ

Tribeca Talks: 10 Years Of "Shark Tank" - 2018 Tribeca TV Festival GettyImageRank3 new york
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 23: Kevin O'Leary attends the Tribeca Talks Panel: 10 Years Of "Shark Tank" during the 2018 Tribeca TV Festival at Spring Studios on September 23, 2018 in New York City. Dia Dipasupil/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kevin O'Leary, az O'Shares ETF elnöke szerint akár három dolog is elég ahhoz, hogy a millenniumi generáció tagjai sokat spóroljanak, és eltüntessék adósságaikat. ETF-nek a tőzsdén kereskedett alapokat hívjuk, amelyek egy olyan értékpapír-csoportot jelentenek, amiből a tőzsdén, egy brókercégen keresztül tudunk vásárolni vagy eladni.
Vágólapra másolva!

Nem titok, hogy a millenniumi generáció komoly adóságokkal küzd: a 25 és 36 év közötti amerikaiak átlagos tartozása fejenként 42 ezer dollár, és legtöbbjük még a diákhitelét is fizeti a hitelkártya adósságai mellett. Mindez 2017-ben már meghaladta az ezermilliárd dollárt, miközben a fenntartási költségek is tovább nőttek – foglalja össze a CNBC.

Kevin O'Leary Forrás: AFP/2018 Getty Images/Dia Dipasupil

Kevin O'Leary szerint elég, ha már három dologra nem költ sokat a millenniumi generáció.

Kávé

Az akár négy dollárért (1.131 forint) árult kávé komoly pazarlás az üzletember szerint, miközben otthon 18 centért (50 forint) is el lehet készíteni.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Ge Jinfh

Az Acorns befektetési alkalmazás szerint évente 1.100 dollárt (311 ezer forint) költenek az amerikaiak kávéra,

vagyis 92 dollárt (26 ezer forint) havonta, ami harminc százalékkal több, mint amit befektetésre tesznek félre.

Cipő

– fejtette ki O'Leary.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Tommaso Boddi

A DSW cipőkereskedő cég tavalyi felmérésből kiderül, hogy az amerikai nők 75 százalékának van több mint 20 pár cipője, a férfiak átlagosan 12 pár lábbelit tartanak.

A hitelkártya-összehasonlító alkalmazás, a CreditDonkey jelentése szerint egy átlagos ember 7,8 pár cipőt vásárol évente.

Farmernadrág

Az üzletember kifejtette, hogy elég három darab farmernadrág: egy fekete, egy fehér és egy klasszikus kék.

Egy farmernadrág átlagosan 60 dollárba kerül (17 ezer forint)

ami azt jelenti, hogy az amerikaiak naponta körülbelül 38,5 millió dollárt költenek farmerre, vagyis 14 milliárd dollárt évente – olvasható a How Stuff Works című pénzügyi weboldalon. Ráadásul egy átlagos felnőtt havonta 161 dollárt (45 ezer forint) költ ruházkodásra.

Kevin O'Leary Forrás: AFP/2015 Getty Images/Aaron Davidson

O'Leary véleménye szerint akár a havi fizetés tíz százalékát is meg lehet spórolni ezzel a három egyszerű szabállyal. Ráadásul ha ezt az összeget befektetjük, akkor az évi hét százalék kamatot hoz, vagyis egy átlagos 58 ezer dolláros amerikai fizetésnél ez akár 1,25 millió dolláros megtakarítást és befektetést jelenthet majd 65 éves korban.