Két magyar fintech startup is díjat hozott el Londonból

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
A fintech, azaz pénzügyi tematikájú londoni Finovate startup versenyen két hazai cégünk is "Best of show" díjat nyert: a Dorsum és a Wup.
Vágólapra másolva!

A londoni Finovate Europe 2019 nevű fintech versenyen előadó 72 cégből 8-an kapták meg azt a rangos elismerést, amit a két magyar cég is.

A Dorsum a MyWealth nevű vagyonkezelési és befektetési mobil és webes applikációval nyerte el a díjat. Az ebben bemutatott easy invest nevű funkcióval

személyre szabott befektetési ajánlást adhatnak a bankok az ügyfeleiknek, amely mesterséges intelligenciára és tanuló robotchatre épül.

Ezzel egy automatikus befektetési ajánlás ötvözhető a pénzügyi tanácsadó által adott ajánlással. Az applikáció kiszámolja, hogy az ügyfél meglévő portfóliója és a modellportfóliója között mekkora a különbség, és ez alapján javaslatot tesz termékek megvásárlására, átsúlyozásra, melyet az ügyfél végre is hajthat.

Két magyar fintech startup is díjat hozott el Londonból (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Wup a SalesUp nevű megoldásával nyerte el a díjat, mely

abban segít a bankoknak, hogy a digitális térben tudjanak eladni, és ne csak a hagyományos csatornákon.

A rendszerben előre meghatározott belépési pontokat, "insight"-okat határoznak meg, amelyek képesek hatalmas adatbázisok újraelemzése nélkül megmondani, hogy egy ügyfél éppen házat vesz vagy éppen megbetegedett, esetleg külföldi útra készül, majd az adott élethelyzetre célzott ajánlatot vagy interakciót kezdeményezhet a bank.

A két startupról bővebben is olvashatnak a Portfólió.hu cikkében.