Nem időjárás-jelentés, hanem bűntény: köddé vált a jéghegy vize

2019.02.17. 10:03

30 ezer liternyi jéghegyből nyert víz tűnt el a Port Union raktárának víztározóiból, melyet vodka készítéséhez használtak volna fel - jelentette a kanadai Cbc.ca. Ugyanennyi mennyiségű eltűnő vodka lenne persze igazán feltűnő, de azért a 30 ezer liter jéghegyvíz is ért mintegy 9 és 12 ezer dollár közötti összeget a becslések szerint.

A jéghegyből származó vizet valamikor tavaly takarították be, és azóta tároló tartályokban őrizték.

A rendőrség elismerte, hogy nem egy szokványos lopással állnak szemben, és jelenleg egy tartálykocsit vagy pótkocsit keresnek, amelyben ilyen hatalmas mennyiségű víz elfér. Egy átlagos kétkerekes tartálykocsi befogadóképessége ennek ugyanis kb. harmada.

A jéghegyvízlopás szerencsére nem a jéghegy csúcsa: a kanadai rendőrség is meglepődött, hogy ilyesmi is lehetséges (képünk illusztráció)Forrás: AFP/Karlheinz Schindler

A rendőrség egyelőre keveset tud a lopásról. Azt gondolják, hogy a lopás valamikor február 8. és február 11., vagyis péntek és hétfő között történhetett, amikor a raktár zárva volt. A tulajdonos hétfőn jelentette a hideg víz hűlt helyét.

A rendőrség a raktár személyzetétől remél bővebb információt az eset körülményeiről. Bár ha nincs is sok információja a rendőrségnek, a bűntény motivációja nyilván vagy egy versenytárs drasztikus lépése volt, vagy egy kirúgott alkalmazott bosszúja.A tolvajok valószínűleg nagyon is tudták, hogy mit csinálnak, és eszük ágában sem volt egy jéghegyből - bonyolult módszerrel - kinyerni a tiszta vizet, amikor cseppfolyósan is elvihették. A tetteseket valószínűleg egy ital-előállító vagy kozmetikai cégnél kell majd keresni.