Az amerikai McDonald's és a Wendy's is ingyen adja a bacon-szeleteket szendvicseihez, amihez annak is köze lehet, hogy a kereskedelmi háború következtében a sertésárak évtizedes mélypontra süllyedtek.

A McDonald's szinten minden menüjéhez választható, továbbá a Big Mac és Quarter Pounder szendvicseknél is elérhető ez a lehetőség, valamint országszerte hozzáadták kínálatukhoz a sajtos-baconös krumplit is.

Big Mac szendvicsForrás: McDonald's/Facebook

Január 29-én pedig egy órán keresztül ingyen járt a szalonn minden menühöz és szendvicshez. A vetélytárs lépésére válaszul a Wendy's is hasonló akcióval jött kit: minden, a DoorDash kiszállító alkalmazáson keresztüli megrendeléshez ingyen bacont adtak január 28 és február 4 között – állítja a Business Insider.

A Wendy's szintén bevezetett egy sajttal és baconnel kiegészített sültburgonyát, amit a népszerű szendvics mintájára Baconator Fries-nak nevezett el.

A két cég így akarja meggyőzni fogyasztóit – a rendkívül kiélezett piacon –, hogy az ő éttermüket és termékkínálatukat válasszák.

Wendy's egyik éttermeForrás: Shutterstock

Ráadásul a Bloomberg szerint egy évtizede nem volt ilyen alacsony a sertéshús ára, aminek egyik oka, hogy az USA-ból exportált sertéshúsra Kína vámot vetett ki. Bár mind a McDonald's, mind a Wendy's azt mondta, hogy az alacsonyabb húsárak nem befolyásolták az új termékek bevezetését.

Mi hallgatunk vásárlóinkra és eszerint változtatjuk a menüinket. Új menü bevezetése mintegy 14 ezer amerikai étteremre van hatással, ezért a döntést aprólékos tervezés, tesztelés és értékelés előzte meg" – nyilatkozta a McDonald's szóvivője.