Figyelmeztetés: vigyázzon ezzel az olajjal

2019.02.18. 17:27

Lágyítószer oldódott ki egy üveges chiliolaj fedeléből; bár a termék rövid távú fogyasztása nem okoz kockázatot, aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el – kéri a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nébih honlapján közzétett tájékoztató szerint a Loa Gan Ma márkájú 280 grammos kiszerelésű, 2019. december 25-i minőségmegőrzési idejű, üveges kiszerelésű, csirke ízesítésű, tofus chili olaj (Chicken Flavour Chili Oil with Tofu) nevű termékről van szó.

A Nébih kéri, ne fogyassza el a terméket az, aki megvásároltaForrás: Nébih

A hivatal az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült arról, hogy a holland hatóság határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki a termékben, amely Hollandián keresztül több mint 15 uniós országba, köztük Magyarországra is eljutott.Az epoxidált szójaolaj (ESBO) olyan lágyítószer, amely a termék fedelének tökéletes lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhat ki, és ezzel belekerülhet az élelmiszerbe.

A termék rövid távú fogyasztása nem okoz kockázatot, azonban a Nébih elővigyázatosságból kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt!

A termék adatai:

A termék neve: Csirke ízesítésű, tofus chili olaj
(Chicken Flavour Chili Oil with Tofu)
Márka: Loa Gan Ma
Kiszerelés: 280 g, üveges kiszerelés
Tételszámok: 2019.12.25, 10015030
Minőség-megőrzési idő: 25.12.2019
RASFF referenciaszám: 2019.0586