Nem áll végrehajtás alatt az energiaital-gyártó

2019.02.18. 10:50

Az elmúlt napokban a sajtóban megjelentek olyan információk, amelyek szerint a Hell Energy Magyarország Kft.-vel szemben végrehajtás indult. A társaság ezzel kapcsolatban az Origóhoz eljuttatott közleményében kiemeli, hogy felülvizsgálatot kezdeményeztek a Kúriánál a végrehajtás alapját képező jogerős bírósági ítélettel szemben annak megalapozatlansága és téves következtetései miatt, és kérték a végrehajtás felfüggesztését is. Amíg a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmük a Kúria elbírálása alatt volt, addig a végrehajtó megindította az eljárását. Ennek során a 12 millió forint értékű követelés a társaság részéről január közepén teljes mértékben kiegyenlítésre került. A végrehajtó az eljárását 2019. január 31. napján befejezetté nyilvánította. Mindezekből okszerűen következik, hogy a cégnyilvántartásban 2019. február 4-én megjelent végrehajtási jog bejegyzése törvénytelen.

A befektetői csoportra vonatkozó hírrel, amely szerint a társaságot fel akarják vásárolni, a következőket szögezik le:

A Hell Energy Magyarország Kft. jelenleg is ugyanannak a 100 százalékban magyar tulajdonosi körnek a kezében van, akik 2006-ban a céget alapították. A Hell tulajdonosainak nem áll szándékában eladni a céget, sem jelenleg, sem pedig a későbbiekben. Ez számukra elvi, és nem üzleti kérdés.

A Hell Energy sikeres vállalat, amely az elmúlt 8 évben mintegy 70 milliárd forint értékben valósított meg olyan beruházásokat, amellyel a cégcsoport felkerült a világ gazdasági térképére. A Hell az elmúlt 10 évben megtízszerezte árbevételét, és több mint 1500 család megélhetését biztosítja.

Világviszonylatban is egyedülállóan, kizárólag a Hell Energy rendelkezik a piacvezető nemzetközileg is elismert brand, a legfejlettebb töltőüzem és a legmodernebb alumínium italdobozgyár hármasával. 

A Hell Energy nemrégiben átadott magasraktáraForrás: Origo

Az általunk az elmúlt években sikeresen felépített globális stratégia, valamint a stabil gazdasági alap lehetővé teszi számunkra, hogy az eredeti tulajdonosi struktúrát megtartva, családi cégként építhessük tovább a jövőt. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a befektetők érdeklődnek a társaságunk iránt, ám eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptunk, ezért ez a kérdés nincs is napirenden a cégcsoport életében - nyilatkozta a cég ügyvezetése.

Kitartunk azon törekvésünk mellett, hogy a külföldi piacokon realizált profitot Magyarországon fektessük be, és újabb munkahelyeket teremtsünk. Ezen elhivatottságunkat mi sem mutatja jobban a közelmúltban befejezett 30 milliárdos beruházásunk, amelynek lezárásaként átadtuk a világ egyik legmodernebb automata magasraktárát.