Hamarosan az Instagramon is lehet adományozni a kedvenceknek

Instagram
Instagram logo. 12 July, 2018, Warsaw, Poland. (Photo by Krystian Dobuszynski/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A The Verge hívta fel rá a figyelmet, hogy az Instagram egy új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy adományokat gyűjtsenek nemes célokra, vagy kedvenc nonprofit szervezetüknek.
Vágólapra másolva!

A Facebook már 2015 óta rendelkezik adománygyűjtő funkcióval, most pedig az Instagram is megkaphatja ezt a megoldást. A közösségi oldal ugyanis nemrég elkezdett tesztelni egy erre a célra szolgáló "matricát", amelyet Jane Manchun Wong, az oldal egyik felhasználója fedezett fel.

A The Verge szerint a felhasználók egy sor nonprofit szervezetet tudnak majd az adományozó matricához csatolni.

Korábban is kísérletezett már az Instagram azzal, hogyan tudnának különböző fizetéses megoldásokat a platformra integrálni, viszont azokat rendre csak néhány user próbálhatta ki limitált ideig.

Ide tartozott az étteremfoglalás és a különböző szolgáltatások megvétele. Mindemellett több forrás is arról írt, hogy az Instagram egy teljesen különálló alkalmazáson dolgozik, amelyen vásárolni lehet majd.

Az adományozás jelenleg tesztfázisban van, emiatt előfordulhat, hogy a legtöbb felhasználó sosem fog találkozni ezzel a funkcióval, ha nem sikeres a próbaidőszak.

Egy másik elképzelhető célja az lehet az adománymatricának, hogy a jövőben ne csak like-okkal, hanem pénzzel is tudjuk honorálni kedvenc véleményvezéreinket. A Twitch nevű gamer-streaming oldalon már régóta bevált gyakorlatnak számít, hogy a nézők pénzt tudnak küldeni a streamereknek, ezért nem lenne meglepő, ha az Instagram is próbálkozna valami hasonlóval.