A héten Manny Machado profi baseballjátékost (MLB) 300 millió dollárért szerződtette a San Diego Padres, ezzel pedig ő lett az MLB történetének legértékesebb szabadügynök-igazolása. De mégis mire elég ez az elképesztő összeg, és ki volt az, aki még nála is jobban keresett? Megmutatjuk a sporttörténelem tíz legnagyobb értékű szerződését.

Az alábbi képre kattintva megtekintheti a sporttörténelem legértékesebb szerződéseit. Van olyan játékos, akinek sikerült kétszer is felkerülnie a tízes listára.

A képre kattintva galéria nyílikForrás: AFP/2018 Getty Images/Ezra Shaw

Persze az ilyen értékes befektetéseket a csapatok érthető módon védeni akarják, emiatt Stefan Schwartz focistának egészen furcsa szerződési feltételt szabott 2002-ben a Sunderland. Schwartz imádta a világűrt, és sokat foglalkoztatta az űrutazás, ezért a Sunderland a szerződésébe beleírta, hogy a játékosnak a Földön kell maradnia.

Rollie Fingers baseballjátékos 1973-ban egy csapaton belüli bajusz-szépségversenyt nyert meg, ezért új szerződésébe belefoglalta, hogy a klubjának el kell látnia őt a legjobb bajuszápolási termékekkel egy éven át, amíg a szerződése tartott.

Roy Oswalt baseballjátékos éppen az egyik legfontosabb mérkőzés előtt kötött írásos megállapodást csapatával. Gyerekkori álma volt egy buldózer, a csapat pedig megígérte neki, hogy ha megnyeri a mérkőzést, akkor övé lesz az álomjárgány, és így is lett.

Rolf-Christel Guie-Mien a Frankfurt egykori játékosa arra kérte a csapatot, hogy ha leszerződik velük, akkor fizessék ki a felesége főzőtanfolyamát, így otthon is rendesen tud majd étkezni. Van, ahol a világ végére is készültek. Rick Mirernek, aki 1993-ban irányítót játszott a profi amerikaifoci-bajnokságban (NFL), a csapata garantálta, hogy akkor is kifizetik a szerződésében foglalt összeget, ha az emberiség kihal.

Stefan Schwartz (kék mezben), a Sunderland egykori játékosaForrás: Getty Images/Gary M. Prior

De vajon mi a közös Michael Schumacherben, Kimi Räikkönenben és Canelo Álverezben? Az SBNation szerint ők hárman keresték a legtöbb pénzt eseményenként. Canelo 2018-ban aláírt szerződése 11 mérkőzésre szól, így meccsenként 33 millió dollárt vihet haza. Kimi Räikkönen 2007-ben 2,9 milliót keresett futamonként, Schumacher pedig 1996-ban 1,9 millió dollárt.

(A legjobban fizetett játékosok listájának forrása: Fox Business)