A Coca-Cola megvásárolja a Bambit

2019.02.21. 18:31

Átveszi a Coca-Cola Hellenic Bottling Company a vezető szerbiai édesipari vállalatot, a požarevaci Bambit a Mid Europa partners londoni székhelyű beruházási alaptól. A tranzakció értéke 260 millió euró.

A Coca-Cola HBC közölte, hogy a vállalatfelvásárlási folyamat várhatóan 2019 második negyedében fejeződik be, és ezzel a Bambi újabb fejlődési lehetőségekhez jut Szerbiában és a térségben, valamint komplementer, azaz kiegészítő termékkategóriákkal bővülhet - írja a vajdasági Magyar Szó.

Zoran Bogdanović, a Coca-Cola HBC AG főigazgatója kijelentette, hogy az akvizíció jó alkalom a termékskála kiegészítésére, és tovább erősíti a cég egyébként is meghatározó piaci szerepét. Szerinte a Bambi legnagyobb értékei közé tartozik az erős áruelosztó hálózat.

Forrás: AFP/Sputnik/Anatoly Medved

Svetoslav Atanasov, a szerbiai és montenegrói Coca-Cola HBC vezérigazgatója úgy értékelte, hogy Szerbia rendkívül attraktív helyszín a külföldi beruházók számára, és fél évszázaddal a Coca-Cola szerbiai gyártásának megkezdése után készek támogatni a cég e fontos döntését.

A Bambi legismertebb termékmárkái közé tartozik a Plazma, a Wellness, a Zlatni pek és a Josh.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK