Térképes kereső, ha háztájiból rendel csirkehúst, zöldséget vagy gyümölcsöt

A keresett találatok térképen jelennek meg, mely nagyítható
Vágólapra másolva!
Nincs többé szombat reggeli kelés álmosan, ha az ember hozzá akar jutni a termelői kispiacon beszerezhető árukhoz. Egy szegedi megoldás, a Microker segítségével jóval könnyebben találkozhatnak a kistermelők és vevőik. A térképes kereső segít a termelőknek és a vevőknek egymásra találni országszerte.
Vágólapra másolva!

Egy városi emberből tanyasi gazdasszonnyá vált szegedi könyvelő, Lengyel Éva fejéből pattant ki az ötlet, hogy egy webes alkalmazás segítségével könnyebben találjanak piacot a kézműves sajtot, a tanyasi tojást vagy idényzöldséget kínáló, illetve az azt kereső felek.

Ehhez mindössze regisztrálni kell a Microker weboldalán, amely ingyenes.

Jelenleg 805 regisztrált felhasználójuk van az oldalon, ebből 294 termelő kínál árut eladásra. A határokon túlról szintén érkeztek jelentkezők.

A keresett találatok térképen jelennek meg, mely nagyítható, és így kiválaszthatók a lakhelyünkhöz legközelebbi termelők Forrás: Origo

Lengyel Éva a termelők és potenciális vevők közti hatékonyabb információáramlás céljából hozta létre a térképes termelő kereső weboldalt.

Az oldalon lehetőség van beállítani a tartózkodási helytől számított távolságot, lehet termékekre és termelőkre is keresni.

A találatok térképen jelennek meg. A termelők profilt hozhatnak létre, ahol bemutathatják a gazdaságot, feltölthetik a termékeiket, azok fotóit, árát és leírását. A weboldalt mobiltelefonra is optimalizálták, amit a felhasználók 55 százaléka ki is használ. Az eladó termékeket jelenleg egy Facebook csoportban teszik közzé az eladók, amire az érdeklődők ugyanott reagálnak és megszervezik a szállítást.

A hírről a Magyarmezőgazdaság.hu számolt be.