Nem váratott sokat magára a Fortnite esport debütálása, hiszen a videojáték készítője - az Epic Games - bejelentette, hogy áprilisban megrendezik a Fortnite világbajnokságot, ahol 30 millió dollárt osztanak majd szét a játékosok között. Ez pedig az esport történelem legnagyobb nyereményalapja, megelőzve a Dota 2 The Internationalt.

Az Epic Games egy blogbejegyzésben árult el néhány részletet az április 13 és június 16 között megrendezendő Fortnite világbajnokságról. Minden héten a legjobb játékosok 1 millió dollárt vihetnek majd haza. A versenyre minden bizonnyal a legjobbakat meghívják, azonban a csapatok és az egyéni játékosok kvalifikáció során is bekerülhetnek.

illusztrációForrás: Getty Images/Ethan Miller

A kvalifikációk végén a legjobb 100 játékos és az élen záró 50 csapat utazhat majd a Fortnite világbajnokságra New Yorkba, ahol július 26 és 28 között rendezik meg a döntőket. Összességében 30 millió dollár talál majd gazdára a játékosok között, az egyéni győztes pedig 3 millió dollárral lesz gazdagabb.

Az Epic Games elképesztő évet zárt 2018-ban, hiszen a vállalat 2,4 milliárd dolláros bevételre tettt szert, havonta pedig nagyjából 300 millió dollárt termel nekik az egyébként ingyenes Fortnite. A világbajnokság lehetőséget ad néhány fiatalnak, hogy milliomos legyen, de a Fortnite már az esport verseny nélkül is azzá tett pár szerencsést. Ninja, a játék legnépszerűbb streamere például tavaly 10 millió dollárt kaszált.