Mintegy 14 millió forintot osztanak majd ki az első magyar nemzeti esportbajnokság rájátszásában, amely március 28-án kezdődik, a döntők pedig áprilisban lesznek.

Bíró Balázs, Magyar E-sport Szövetség elnöke elmondta, hogy a szervezet 2017-ben alakult, és jelenleg 20 tagszervezettel működnek. Fő céljuk, hogy megmutassák, az esport egy olyan feltörekvő sportág, amely helyet kér a hagyományos sportágak között.

Feladatuknak tekintik a terület átfogó szabályozását annak érdekében, hogy szervezett keretek között bonyolítsák le a legkedveltebb videojátékok hazai bajnokságát, valamint lehetővé tegyék a magyar esportolók nemzetközi szervezetekben és versenyeken való képviseletét.

Horváth Magyary Nóra, a League of Legends és Hearthstone játékokat névadó szponzorként támogató K&H Csoport kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy egy friss kutatás szerint

Magyarországon 425 ezren játszanak videojátékokat és a rohamléptekkel fejlődő hazai esport közel 24 milliárd forintos forgalmat generál évente.

„A digitalizáció előretörése az életünk minden területén komoly változásokat és új trendeket hozott, így a most felnövő generáció már minden téren új, digitális megoldásokat keres magának. Ezt a gyors változást, a digitalizálódást figyelhetjük meg a sport területén is, ezért vettünk részt tavaly az első magyarországi hivatalos K&H e-kupa verseny szervezésében, és támogatjuk most a magyar nemzeti esportbajnokságot” – fogalmazott.

Forrás: Csudai Sándor - Origó

Hodozsán Dániel, az esport1.hu tartalomigazgatójának tájékoztatása szerint a tavaly ősszel az osztályozó kupákkal indult hazai esportbajnokságon összesen 1936 játékos vett részt, közülük 204-en egyénileg, 1732-en pedig csapatban. A négy csapatjátékban versenyző 378 csapat közül 40 gárda került be az alapszakaszba – ez január 15-én rajtolt –, míg az egyéni játékosok közül 16 jutott be az első szezonba.

„A rájátszás március 28-án kezdődik, és április 14-én zárul, a végső megmérettetésre pedig április végén, élő helyszíni döntőben kerül sor, ahol kiderül, hogy a fináléba jutott összesen 22 csapat és 4 egyéni játékos közül kik lesznek az első esportszezon bajnokai” – jelentette be Hodozsán Dániel.

  • A League of Legends és a CS:GO játékban 3,5-3,5 millió,
  • a PUBG-ban 2,6,
  • a Rainbow 6:Siege-ben 3,1
  • a Hearthstone-ban pedig 1 millió forint pénzdíj talál majd gazdára a legjobbak között.