Öt magyar vállalkozás a barcelonai startup kiállításon

dr. Solymár Károly Balázs interjú portré helyettes államtitkár NFM
dr. Solymár Károly Balázs interjú
Vágólapra másolva!
Öt magyar vállalkozás képviseli Magyarországot a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány jóvoltából a barcelonai Mobil világkongresszus (MWC 2019) kísérőrendezvényén, a 4YFN startup kiállításon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára Barcelonában, a magyar stand megnyitóján.
Vágólapra másolva!

Solymár Károly infokommunikációért felelős helyettes államtitkár hozzátette: mindez azért kiemelkedő jelentőségű, mivel csak ezen a kiállításon mintegy 20 ezer ember vesz részt, az MWC látogatóinak száma pedig meghaladja a százezret.

Az öt startup Barcelonában az egész világnak megmutathatja fejlesztését, amelyből később konkrét, értékesíthető termék lehet.

Minden lehetőség adott, hogy találkozzanak későbbi befektetőikkel, vagy akár vásárlóikkal.

Solymár Károly infokommunikációért felelős helyettes államtitkár Fotó: Hirling Bálint - Origo

Magyarországnak minden lehetőséget meg kell ragadnia ahhoz, hogy megmutassa, valóban a legjobbak között van az infokommunikációs technológia (IKT) területen, a startup cégekkel is.

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke elmondta: a szervezet 8. Be Smart versenyének nyertesei, a Mindtech, az Enduraid, a Beachegg, a TMRW Life és a Parkl első alkalommal, önálló magyar standon jelennek meg Európa második legnagyobb startup fesztiválján.

A BVK 2015 óta immár a 33. fővárosi startup delegációt mutatja be külföldön Budapest városdiplomáciai kapcsolatrendszerét felhasználva.

A barcelonai megjelenést Magyarország Barcelonai Főkonzulátusával együttműködésben, Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósítja meg – ismertette.

Felidézte: Budapest tavaly elnyerte az unióban megszerezhető legrangosabb elismerést, a Startup Europe díjat, és a magyar főváros az utóbbi időben minden, üzleti innovációval és technológiával foglalkozó városértékelő listán előkelő helyen szerepel.

Egy friss brit elemzés szerint Budapest Európában a legjobb város a startup vállalkozások indításához.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Forrás: MTI/Balogh Zoltán

György László elsőbeosztott, Magyarország Barcelonai Főkonzulátusának képviseletében a stand ünnepélyes megnyitóján azt emelte ki, hogy a magyar vállalkozások egyre versenyképesebbek a nemzetközi piacokon a színvonalas oktatásnak és a folyamatos innovációnak köszönhetően.

A 4YFN kiállítás magyar standja lehetőséget ad a kiemelkedő startupok fejlesztéseinek, ötleteinek bemutatására, és támogatja további fejlődésüket.

Szalai Piroska tájékoztatása szerint az öt magyar startup közül a Beachegg egy strandbiztonsági eszköz, az Enduraid pedig a sportolók erőforrás-visszapótlását segítő alkalmazás. A Parkl az e-mobilitás és a digitális parkolásban fejleszt, a TMRW Life okos szállodai szolgáltatásokat, szállodaüzemeltető rendszereket dolgoz ki. A Mindtech az agy-számítógép kapcsolaton alapuló mobilalkalmazás, amely az orvosokat és a fejlesztő pedagógusokat segíti az autizmus és a figyelemzavar jobb megértésében.