Ha kell, már házhoz is szállítják a Marks & Spencer termékeit

2019.02.28. 06:31

A brit kiskerlánc, a Marks & Spencer 750 millió fontos (276 milliárd forint) megállapodást kötött az Ocado online szupermarkettel, hogy a M&S teljes élelmiszer-kiszállítását és online eladását kezelje Nagy-Britanniában.

A megállapodás keretében a Marks & Spencer az Ocado felét felvásárolja – olvasható a Reuters oldalán.

A bejelentés után az Ocado részvényei három százalékot emelkedtek, míg a Marks & Spencer részvényei hét százalékot estek – mivel a cég osztalékcsökkenést is bejelentett.

IllusztrációForrás: AFP/Tolga Akmen

A 135 éve alapított Marks & Spencer az egyik legismertebb cég a szigetországban, és míg a bevásárló utcák egyik alap üzlete, addig bizony vesztésre áll a fast fashion, a diszkontértékesítés és az online vásárálokkal szemben. A M&S Food pedig nem teljes körűen fedi le az élelmiszer-kínálatot.

Az összehangolt közös vállalkozásunk az Ocadóval gyorsítja az élelmiszer-eladási stratégiánkat, így ez a részleg mérhető, nyereséges és fenntartható lesz" – mondta az M&S vezérigazgatója, Steve Rowe.

IllusztrációForrás: AFP/Tolga Akmen

Az Ocado weboldalán 2020 szeptemberétől lehet megrendelni az M&S termékeit. A két cég előzetes felmérése szerint mintegy 12 millió vásárlóhoz fognak így eljutni a lánc termékei.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK