Ha kell, már házhoz is szállítják a Marks & Spencer termékeit

Marks & Spencer
Shoppers walk past a Marks & Spencer shop on Oxford Street in central London on June 19, 2018. Major UK retailers are increasingly facing tough times in the face of intense online competition from the likes of US giant Amazon. Clothing-to-food retailer Marks & Spencer is meanwhile shutting more than 100 UK stores as it looks to shift at least one third of sales online. / AFP PHOTO / Tolga Akmen
Vágólapra másolva!
A brit kiskerlánc, a Marks & Spencer 750 millió fontos (276 milliárd forint) megállapodást kötött az Ocado online szupermarkettel, hogy a M&S teljes élelmiszer-kiszállítását és online eladását kezelje Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

A megállapodás keretében a Marks & Spencer az Ocado felét felvásárolja – olvasható a Reuters oldalán.

A bejelentés után az Ocado részvényei három százalékot emelkedtek,

míg a Marks & Spencer részvényei hét százalékot estek – mivel a cég osztalékcsökkenést is bejelentett.

Illusztráció Forrás: AFP/Tolga Akmen

A 135 éve alapított Marks & Spencer az egyik legismertebb cég a szigetországban, és míg a bevásárló utcák egyik alap üzlete, addig bizony vesztésre áll a fast fashion, a diszkontértékesítés és az online vásárálokkal szemben. A M&S Food pedig nem teljes körűen fedi le az élelmiszer-kínálatot.

– mondta az M&S vezérigazgatója, Steve Rowe.

Illusztráció Forrás: AFP/Tolga Akmen

Az Ocado weboldalán 2020 szeptemberétől lehet megrendelni az M&S termékeit. A két cég előzetes felmérése szerint mintegy 12 millió vásárlóhoz fognak így eljutni a lánc termékei.