Kiderült, milyen az ideális műszaki áruház

Euronics
Vágólapra másolva!
Az Euronics legfrissebb lakossági felmérése szerint az ideális műszaki áruházban az eladók kedvesek, felkészültek, a termékeket ki lehet próbálni és folyamatos akciók csábítják a vásárlókat. A magyar tulajdonú műszaki áruházlánc tavaly bruttó 74 milliárd forint árbevételt realizált, ami 20 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. A cég az idei évre további modernizációs törekvéseket tűzött ki célul.
Vágólapra másolva!

A műszaki cikkek kiskereskedelmében idén 30 éve jelen lévő magyar cég 65 üzlettel és 1250 alkalmazottal, a tavalyi évet bruttó 74 milliárd forintos árbevétellel zárta.

A korábbi évek jelentős beruházásai mellett a cég tovább erősítette online értékesítési pozícióját, idén azonban nemcsak a külső, hanem a belső megújulási folyamatokra is összpontosít, valamint tovább szélesíti termékkínálatát.

Fazekas Bálint, az Euronics nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója bejelentette, hogy

A megújulási folyamat részeként az Euronics 2019 elején kutatást végzett arról, hogyan látják a vásárlók a hazai műszakicikk-piacot. A vásárlási elégedettséget befolyásoló tényezők közül messze kimagaslik az eladók megítélése, a válaszadók több mint háromnegyede számára kifejezetten fontos, hogy az eladók mosolygósak és barátságosak legyenek, ugyanennyien állították, hogy az ideális műszaki cikk áruházban az eladók felkészültek és figyelmesek.

Az Euronics egyik üzlete Forrás: Origo

– közölte Hunyady László, a vállalat marketing és értékesítési igazgatója.

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft.-t 1989-ben alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001 áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, amelyhez 36 országban több mint 8800 üzlet tartozik.