Hat százalékkal, 8,5 milliárd forintra nőtt tavaly 2017-hez képest a Hörmann magyarországi forgalma, amely idén akár a 9 milliárd forintot is elérheti – közölte a garázskapukat, kül- és beltéri ajtókat, valamint forgalomkorlátozó rendszereket forgalmazó cég szerdán.

A közlemény szerint a növekedés nemzetközi szinten is jellemzi a vállalatot. A Hörmann szerte a világban terjeszkedik, Kínában, Amerikában sőt a Közel-Keleten, Dubaiban is nyitottak új gyárakat.

Emellett a folyamatos fejlesztésre is nagy figyelmet fordítanak, a vállalat összes gyára automatizált.

IllusztrációFotó: Polyak Attila - Origo

Közölték: az építőipar jelenleg is felszálló ágban van, a növekedés pedig minden jel szerint kitart idén is, sőt jó eséllyel a jövő évben is. Nagy az építkezési kedv, köszönhetően a csok-nak, és a legfrissebb bejelentések nyomán további erősödésre lehet számítani a szektorban. A fellendülésben a vidéki építkezési kedv is közrejátszik, hiszen a fővároson kívül is dübörög az építőipar.

Szujó László, a Hörmann cégvezetője szerint a volumen nő, a finanszírozás sem probléma, ám a szakemberek hiánya és így a megvalósulás ütemének lassulása gondot jelent; az átadott lakások darabszáma még mindig alacsony. Az építési engedélyek száma megállni látszik, sőt, több helyen csökken is.