A BBC saját streaming platformot indít Európában

2019.02.27. 20:02

A BBC és az ITV bejelentette, hogy közös streaming oldalt hoznak létre BritBox néven 2019 második felében.

Tony Hall, a BBC vezérigazgatója jelentette be a csatorna és az ITV közös projektjét, amely az idei év második felében debütál majd, arról viszont még hivatalosan nem esett szó, hogy a szolgáltatás havidíja mennyi lesz, de a Bbc.com szerint 5 fontba fog kerülni.

Dame Carolyn McCall, az ITV vezérigazgatója szerint a platformon a legjobb brit műsorok kapnak helyet, valamint a szigetország legnagyobb tehetségeivel és hírességeivel fognak együtt dolgozni. A két vállalat az Egyesült Államokban már bemutatta a BritBoxot, és elmondásuk szerint a várakozásokon felül teljesített, már 500 ezer előfizetőjük van.

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/YinYang/Yinyang

Hall hozzátette, hogy a piackutatásokból az látszik, hogy van igény egy új brit streaming platformra a szigetországban, és többen előfizetnének a már meglévő kedvencek mellett. Dame Carolyn pontos számot is közölt a BBC Radio 4 műsorában.

Elmondása szerint a brit háztartások 43 százalékát érdekli a Britbox.

Meglepő, hogy azoknál a háztartásoknál, ahol már van Netflix-előfizetés, ez az arány kicsivel 50 százalék fölé kúszott. A platformra idén 25 millió fontot terveznek költeni, jövőre pedig 40 milliós költségvetéssel kalkulálnak.