A BBC saját streaming platformot indít Európában

Woman Watching TV at Home Alone Back Of Head Adolescence Teenagers Only Over The Shoulder View Young Women Women Female Watching TV Single Object Flat Liquid-Crystal Display Flat Screen Couch Potato Broadcasting 20s Young Adult Adult Teenager Sitting Watc
+++ NOTE TO INSPECTOR +++
Vágólapra másolva!
A BBC és az ITV bejelentette, hogy közös streaming oldalt hoznak létre BritBox néven 2019 második felében.
Vágólapra másolva!

Tony Hall, a BBC vezérigazgatója jelentette be a csatorna és az ITV közös projektjét, amely az idei év második felében debütál majd, arról viszont még hivatalosan nem esett szó, hogy a szolgáltatás havidíja mennyi lesz,

de a Bbc.com szerint 5 fontba fog kerülni.

Dame Carolyn McCall, az ITV vezérigazgatója szerint a platformon a legjobb brit műsorok kapnak helyet, valamint a szigetország legnagyobb tehetségeivel és hírességeivel fognak együtt dolgozni. A két vállalat az Egyesült Államokban már bemutatta a BritBoxot, és elmondásuk szerint a várakozásokon felül teljesített, már 500 ezer előfizetőjük van.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/YinYang/Yinyang

Hall hozzátette, hogy a piackutatásokból az látszik, hogy van igény egy új brit streaming platformra a szigetországban, és többen előfizetnének a már meglévő kedvencek mellett. Dame Carolyn pontos számot is közölt a BBC Radio 4 műsorában.

Elmondása szerint a brit háztartások 43 százalékát érdekli a Britbox.

Meglepő, hogy azoknál a háztartásoknál, ahol már van Netflix-előfizetés, ez az arány kicsivel 50 százalék fölé kúszott. A platformra idén 25 millió fontot terveznek költeni, jövőre pedig 40 milliós költségvetéssel kalkulálnak.