Pénzérmét dobott a repülő hajtóművébe, hogy szerencsés útja legyen

the working with first and VAN one from world which also made make flies AIRCRAFT board works AIRLINE BOEING 747 flight passengers flew plants motor FUEL basis anp bio FOSSIL mixture klm schiphol lex lieshout KEROSENE alga Camelina HORIZONTAL
2009-11-23 SCHIPHOL - KLM is the first airline in the world to make a flight with passengers on board of an aircraft which flies on bio-kerosene. The Boeing 747 flew with one motor which works on a mixture of the bio fuel Camelina and fossil kerosene. Camelina is made from plants. KLM is also working on a bio fuel on basis of alga. ANP LEX VAN LIESHOUT
Vágólapra másolva!
A kínai Lucky Air (magyarul: szerencsés légitársaság) utasai körében egy új hóbort terjedt el. Felszállás előtt van, aki aprót dob a repülőgép hajtóművébe azért, hogy az utazás zökkenőmentes legyen.
Vágólapra másolva!

A Lucky Air beperelte az egyik utast, aki február 17-én felszállás előtt aprópénzt dobott egyik gépük hajtóművébe. Kínában egyébként elterjedt a pénzérmék dobálása, azonban ezt általában szökőkutakba hajítják, mert a hiedelmek szerint szerencsét hoz.

Egy utas viszont úgy gondolta, hogy enyhíti a repüléstől való félelmét, és felszállás előtt a repülőgép hajtóművébe dobált pénzt.

Azonban már egy ilyen apró tárgy is hatalmas kárt tehet a motorban, ráadásul ha ezt többen csinálják, akkor még nagyobb a meghibásodás kockázata.

Illusztráció Forrás: ANP/AFP/Lex Lieshout

A Lucky Airnél szerencsére még felszállás előtt észrevették a pénzérmét, így nem történt nagyobb baj. A vállalat szerint az utas 20 ezer dollárnyi kárt okozott tettével, és emellett 160 utas repülését késleltette.

Az utazót a hatóságok előállították, és már egy hete előzetes letartóztatásban van, a légitársaság pedig perel. Emellett felhívták az ügyfeleik figyelmét arra, hogy a pénzérmék dobálása a hajtóműbe balesetveszélyes és törvényellenes, ezért ne próbálkozzanak vele.