Államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik az Agrárminisztérium

2019.03.02. 09:47

Az Agrárminisztérium egy államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik, ami információkat adhat a vásárlóknak arról, hogy megfelelő minőségű magyar élelmiszert válasszanak - nyilatkozta a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Zsigó Róbert elmondta, hogy a védjegy létrehozásához szükség van a cégek partnerségére, marketingre és arra, hogy a fogyasztók tudatosságán keresztül a hatósági tanúsítás révén a kissé kaotikus jelenlegi védjegyhelyzetben biztos pontot tudjanak adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.

A legtöbb élelmiszerek okozta megbetegedés a háztartások nem megfelelő élelmiszertárolási és élelmiszerkészítési gyakorlata miatt fordult elő. Ez nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában probléma - tette hozzá Zsigó Róbert.

Szeretnének olyan a vásárláshoz és az ételkészítéshez kapcsolódó információkat közzétenni, amelyeket a hivataluk összegyűjt, és ezáltal segíti, hogy az emberek megfelelő módon vásároljanak élelmiszert, helyesen tárolják és készítsék el az ételeket.